24 вересня 2021 р. 20:11

Лише в двох навчальних закладах Одеси ще не щепилися 80 відсотків персоналу

Лише в двох навчальних закладах Одеси ще не щепилися 80 відсотків персоналу

Майже усі начальні заклади, що підпорядковуються Одеській міській раді станом на 24 вересня можуть працювати в звичайному режимі, не переходячи на дистанційне навчання. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила директорка Департаменту освіти та науки міської ради Олена Буйневич

За її словами, наразі не вакциновані 80% вчителів лише у Європейському ліцеї та 51 школі. 

"2. Залишились Європейський та 51 школа. Всі інші навчаються очно. У неділю актуалізую інформацію", - написала вона. 

Водночас головний санлікар Ігор Кузін повідомив, що в Україні станом 24 вересня хоча б однієї дозою вакцини від коронавірусу щеплено понад 60% педагогів.

«Станом на четвер 80% медиків вакциновані першою дозою, 63% - двома дозами. Педагогів - 62% першою дозою, 42% - двома дозами», - сказав він.

Також Кузін розповів, що з 1 вересня на самоізоляцію пішли близько 89 тисяч учнів та 3367 вчителів.

«За минулу добу захворіло 402 учня і 226 вчителів. Випадки захворюваності призводять до зупинки навчального процесу в закладах освіти. Тільки за вчора на самоізоляцію відправили майже 7,3 тис. учнів, а з 1 вересня близько 89 тис. - це ті учні, які повинні були бути на самоізоляції у зв'язку з тим, що контактували з хворим на COVID-19», - повідомив Кузін.

Зазначимо, що Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету Одеської міської ради вирішила ввести на території міста «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. 

Кабінет Міністрів України впровадив обов'язкове щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

Як зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, ті заклади, де вчителі не встигли щепитися, працюватимуть дистанційно. 

Раніше директор департамента охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації Олександр Лончак заявив, що школи Одеської області, в яких кількість вакцинованих педагогів буде меншою за 80%, не переводитимуть на дистанційне навчання, а просто закриють з 23 жовтня. 

Між тим у селі Десантне Вилківської громади Ізмаїльського району Одеської області зафіксовано спалах захворюваності на COVID-19, через що на території населеного пункту встановлено карантин і введені обмежувальні протиепідемічні заходи.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час позачергового засідання 21 вересня ухвалила рішення про перехід країни на «жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки.

Директорка департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич у дописі в мережі Facebook прокоментувала готовність навчальних закладів міста до режиму посиленого карантину. 

Поділитися