02 грудня 2021 р. 17:21

Лікарні Одещини отримали понад 58 мільйонів за лікування пацієнтів з COVID-19 у третьому кварталі

Лікарні Одещини отримали понад 58 мільйонів за лікування пацієнтів з COVID-19 у третьому кварталі

Лікарні Одеської області отримали 58,6 мільйонів гривень від Національної служби здоров'я України за лікування пацієнтів з COVID-19 у ІІІ кварталі 2021 року. 

Як повідомили у пресслужбі НСЗУ,  2 тисячі 351 пацієнт з ковідом були госпіталізовані у Одеській області з липня по вересень 2021 року. З них 844 у легкому стані, 1 тис. 230 - у середньому та 277 - у важкому. Саме за їхнє лікування НСЗУ заплатила понад 58,6 млн грн 13 лікарням області. Стаціонарну допомогу пацієнтам у цей період надавали 55 медичних команд. 

Станом на сьогодні в області вже 26 лікарень мають договір з НСЗУ на госпіталізацію пацієнтів з ковідом. НСЗУ укладає договори лише з тими лікарнями, які входять у визначений перелік для госпіталізації та відповідають вимогам. 

Лікування пацієнтів з COVID-19 у медзакладах в стаціонарних умовах є безоплатним, у тому числі і ліки, передбачені протоколом лікування COVID-19 та Національним переліком лікарських засобів.

Зокрема, безоплатними є: 

  • огляд, тестування на COVID-19;
  • вся подальша медична допомога (у тому числі киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до апаратів ШВЛ та ЕКМО); 
  • вся діагностика та аналізи; 
  • ліки та знеболення. 

За даними електронної системи охорони здоров’я, за третій квартал 2021 року в області провакциновано 278,9 тисяч осіб, з них двома дозами 179 тисяч 195. 

За проведення вакцинації проти ковіду медзакладам також платить НСЗУ. Так, з липня по вересень за цим напрямом заклади Одеської області отримали понад 16,4 млн грн. 

Нагадаємо, наказ Міністерства охорони здоров'я, що розширює перелік організацій, співробітники яких повинні обов'язково вакцинуватися проти COVID-19, почне діяти з 9 грудня. 

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни обмежень для "жовтої зони" карантинних обмежень щодо тих, хто не щепився від COVID-19, які почнуть діяти з 6 грудня.

Між тим, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило, що на Одещині зареєстровано 26 летальних випадків інфекції та 287 нових випадків. 

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області та Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області викрили схему з виготовлення та розповсюдження на території Одеси підроблених сертифікатів вакцинації проти COVІD-19.

27 листопада Україні від наслідків коронавірусної  хвороби померли 400 осіб. Між тим Одеська область вийшла на показники "помаранчевої зони" за всіма індикаторами Кабміну.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися