06 квітня 2021 р. 21:56

Кожен третій одесит ще не підписав декларацію із лікарем

Кожен третій одесит ще не підписав декларацію із лікарем

Лікарі міських медичних установ Одеси підписали з пацієнтами 679 тисяч 886 декларацій, що складає 66,7% від населення міста.

Як зазначили в муніципалітеті, з них 505 тисяч 651 декларація підписана з сімейними лікарями, а приріст числа декларацій для дорослого населення, у порівнянні з попереднім роком, склав 6%.

Середня кількість декларацій на одного сімейного лікаря в Одесі становить 1 тис. 284 декларації при максимальному рекомендованому числі 1,8 тис. пацієнтів. Лідером за кількістю декларацій є Центр первинної медико-санітарної допомоги №5 - тут уклали декларації понад 85% населення. Всього ж в минулому році зареєстровано 1 млн 667 звернень до сімейних лікарів Одеси.

З іншого боку, активно одесити підписують декларації про медичне обслуговування дітей: педіатри дитячих поліклінік міста уклали 174 тис. 235 декларацій, що складає понад 106% всього зареєстрованого в Одесі дитячого населення.

Спостерігається стійка тенденція до зростання числа дітей, які перебувають під наглядом лікарів міських дитячих поліклінік Одеси, незалежно від місця проживання, включаючи жителів довколишніх районів Одеської області. Найвищі показники за кількістю підписаних декларацій демонструють дитячі поліклініки №6 і №7 - відповідно, 120% і 114% підписаних декларацій від запланованої кількості.

Нагадаємо, минулий 2020 рік виявився збитковим не для всіх, наприклад, чоловік директорки департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Олени Якименко - Володимир Ольшевський придбав дачний будиночок площею 71,6 квадратний метр. У декларації посадовиці за 2020 рік вказано, що це придбання коштувало родині 193 тисячі 489 гривень. Загалом в родини багато нерухомості. 

В Одесі триває вакцинація від COVID-19. У всіх 11 Центрах первинної медико-санітарної допомоги Одеси створені тимчасові стаціонарні прищепні кабінети.

Засоби індивідуального захисту від коронавірусу не можна викидати просто так у смітник. Міністерство охорони здоров’я України опублікувало поради для громадян щодо утилізації масок та решти засобів захисту.  

Поділитися