01 травня 2021 р. 09:54

Кількість випадків COVID-19 на Одещині продовжує знижуватись

Кількість випадків COVID-19 на Одещині продовжує знижуватись

Кількість випадків COVID-19 в Одеській області минулої доби сягнула 454, а також 22 летальних випадки.  

Про це йдеться в системі моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки та оборони України. 

Таким образом кількість добових випадків інфікування в регіоні знижується, також як і кількість летальних.  Загалом з початку пандемії, в регіоні зареєстровано 134 тисячі 114 випадків, з яких 2 тисячі 561 випадок - летальний.   

8 тисяч 549 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 1 травня 2021 року. Зокрема, захворіли 374 дитини та 145 медпрацівників.

За весь час пандемії в Україні захворіли – 2 млн 78 тис. 86 осіб, з яких:

  • одужало – 1 млн 670 тис. 481 осіб;
  • летальних випадків – 44 тис. 436.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (671), Дніпропетровській (745), Харківській (730), Донецькій (570) та Черкаській (537) областях.

Нагадаємо, після виходу із загальнонаціонального локдауну від 24 лютого в Україні знову діє адаптивний карантин, тож регіони поділяють на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, у яких карантинні обмеження залежать від епідеміологічної ситуації.

П'яте місце в країні посіла Одеська область за кількістю померлих пацієнтів в лікарнях, яким діагностували інфікування коронавірусом минулої доби.

Втім, для Одеської області це деяке покращання тому, що починаючи з понеділка кількість померлих жодної доби не сягала менше 30. 

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко відвідав Одеську область та висловив задоволення тим, як регіон підготований до вакцинації.

Одеська область за кількістю зареєстрованих 27 квітня випадків COVID-19 не потрапила до низки лідерів, а за кількістю померлих посідає четверте місце. 

Одеська область за кількістю зареєстрованих минулої доби випадків COVID-19 посіла четверте місце, а за кількістю померлих - друге. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися