02 липня 2021 р. 14:20

Кабмін затвердив впровадження COVID-сертифікатів в Україні

Кабмін затвердив впровадження COVID-сертифікатів в Україні

Уряд ухвалив постанову щодо впровадження COVID-сертифікатів. Це цифровий документ, який буде підтверджувати статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від COVID-19. 

Документ розробляється з урахуванням міжнародних вимог – EU Digital COVID Certificate Єврокомісії. 

Усі дані про пацієнта вносять в електронну систему охорони здоров'я. Документ можна буде згенерувати в застосунку чи на порталі Дія. А згодом також отримати паперовий у лікаря.

Україна одна з перших країн, яка розпочала комунікацію із командою ЄС стосовно впровадження COVID-сертифікатів. МЗС України у співпраці з МОЗ та Мінцифри проводить переговори з країнами про взаємне визнання міжнародних сертифікатів. Після проходження технічної перевірки зі сторони ЄС відбудеться повноцінний запуск функціоналу. 

COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в Дії. Перевірити, чи дійсний сертифікат, можна буде за QR-кодом. 

З 1 липня Мінцифра спільно з партнерами запустила бета-тестування COVID-сертифікатів. 

Нагадаємо, Європейський сертифікат здоров'я, а саме так буде називатись COVID-паспорт у Європейському союзі, планували ввести з 15 червня. 

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 53 нових випадки захворювання на COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 1 липня і водночас в регіоні вчора не було летальних випадків, спричинених цією хворобою.

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 41 нового захворілого на COVID-19, зафіксованого в Одеській області за добу 30 червня водночас в регіоні вчора не було летальних випадків, спричинених цією хворобою.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило про 27 нових випадків COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 29 червня без летальних випадків.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило про вісім нових випадків COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 28 червня. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися