22 вересня 2021 р. 16:25

Кабмін впровадив обов'язкові щеплення для вчителів та міністрів

Кабмін впровадив обов'язкові щеплення для вчителів та міністрів

Кабінет Міністрів України впровадив обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

Про це під час засідання уряду 22 вересня повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко

Втім, як зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, ті заклади, де вчителі не встигли щепитися, працюватимуть дистанційно. 

Кабмін також пропонує ввести кримінальну відповідальність за підробку документів, що стосуються проведення щеплень (в тому числі ковід-сертифікатів):

  • за використання завідомо підроблених документів — штраф від 17 до 34 тисяч грн або обмеження волі на строк до двох років; 
  • за внесення завідомо неправдивих даних медпрацівником до меддокументації — штраф від 34 до 68 тисяч грн або позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю від одного до трьох років; 
  • за виготовлення підроблених документів з метою збуту, збут — штраф від 85 до 170 тисяч або позбавлення волі на строк до трьох років. 

Зазначимо, що раніше директор департамента охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації Олександр Лончак заявив, що школи Одеської області, в яких кількість вакцинованих педагогів буде меншою за 80%, не переводитимуть на дистанційне навчання, а просто закриють з 23 жовтня. 

Між тим у селі Десантне Вилківської громади Ізмаїльського району Одеської області зафіксовано спалах захворюваності на COVID-19, через що на території населеного пункту встановлено карантин і введені обмежувальні протиепідемічні заходи.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час позачергового засідання 21 вересня ухвалила рішення про перехід країни на «жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки.

Директорка департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич у дописі в мережі Facebook прокоментувала готовність навчальних закладів міста до режиму посиленого карантину. 

Поділитися