01 листопада 2021 р. 22:02

Кабмін спрямував 400 мільйонів на купівлю кисневих станцій для лікарень України

Кабмін спрямував 400 мільйонів на купівлю кисневих станцій для лікарень України

Кабінет Міністрів України надав додатково 400 мільйонів гривень на закупівлю кисневих станцій -  профільним міністерствам було доручено організувати координацію закупівлі.

Про це повідомив під час селекторної наради прем’єр-міністр Денис Шмигаль 1 листопада.

Також було доручено Мінекономіки, Держпродспоживслужбі й Національній поліції активізувати контроль за дотриманням перевірки COVID-сертифікатів у ТРЦ та закладах громадського харчування в регіонах, що перебувають у «червоних» зонах епіднебезпеки.

У Міністерстві охорони здоров’я, повідомили що за минулий тиждень зроблено 1 млн 740 тисяч щеплень проти COVID-19. 

«Уряд не запроваджував локдаун, який діяв в Україні під час попередніх спалахів захворювання. Замість закриття ТРЦ або закладів харчування, їм дозволено працювати без додаткових обмежень, за умови повної вакцинації. Це оптимальний баланс для того, щоб вповільнити розповсюдження хвороби та не зупиняти економічної активності в країні. Держава забезпечила можливість кожному безкоштовно щепитися ефективною, перевіреною вакциною», — зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, в Одесі існують складнощі із забезпеченням  лікарень киснем. 

Зазначимо також, що депутатів Одеської міської ради пускатимуть на найближчу сесію лише за наявності сертифікату про вакцинацію чи негативного тесту полімеразної ланцюгової реакції, зробленого не пізніше ніж за 72 години до дня засідання.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про відсутність летальних випадків на Одещині за добу 31 жовтня.

Позаминулої доби зареєстрували 35 смертей внаслідок інфекції.

26 жовтня пацієнтів Центру соціально-значущих хвороб змушені були евакуювати в інше відділення центру на вулиці Ядова через нестачу медичного кисню.  

Поділитися