21 квітня 2021 р. 14:22

Кабмін подовжив режим надзвичайної ситуації в Україні до кінця червня

Кабмін подовжив режим надзвичайної  ситуації в Україні до кінця червня

Кабінет міністрів України подовжив режим надзвичайної ситуації, запроваджений через пандемію коронавірусу, до 30 червня.

Таке рішення уряд ухвалив 21 квітня. 

«Надзвичайна ситуація насамперед стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії. Водночас це ще одне нагадування всім українцям, що ми маємо залишатися обачними та обережними. Адже від цього залежить здоров’я та життя наших близьких. Масові скупчення людей на Великдень можуть призвести до нової хвилі захворюваності. Лише наша обережність, дотримання протиепідемічних правил та вакцинація зможуть зупинити вірус», - зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Режим надзвичайної ситуації насамперед стосується готовності органів влади протидіяти пандемії COVID-19. Крім того, він нагадує громадянам про необхідність дотримання відповідних карантинних обмежень — передусім у період травневих свят та Великодня. Масові скупчення людей можуть призвести до нової хвилі захворюваності.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я повідомило про те, що за добу 20 квітня в Одеській області зареєстровано 28 летальних випадків COVID-19, але за кількістю нових випадків інфікування регіон не потрапив до п'ятірки лідерів антирейтингу коронавірусу. 

Одеський міський голова Геннадій Труханов під час дистанційного засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заявив, що волонтери надають одеситам кисневі концентратори без призначення лікарів, що шкодить містянам. 

Кількість початкових класів в одеських школах, що перейшли на дистанційне навчання через коронавірус чи побажання батьків, впродовж минулого тижня скоротилася на 83. 

Поділитися