16 жовтня 2021 р. 14:30

"Головний з медицини" в Одесі вважає необхідним введення локдауну

"Головний з медицини" в Одесі вважає необхідним введення локдауну

Голова департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Левон Нікогосян вважає необхідним введення локдауну з переходом регіону до червоної зони карантинних обмежень.  

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Простий приклад: на цьому тижні ми запустили в роботу 10 міську лікарню, на 80 місць. Буквально за кілька днів лікарня заповнилася більш ніж на 80%. Я думаю, всі розуміють: відкривати лікарні до нескінченності ми не можемо. Не вистачить людей, сил, приміщень. І єдиний вихід - перервати ланцюжок захворюваності. Одним словом: ввести локдаун", - написав він.

Ось короткий перелік тих обмежень, які почнуть діяти з понеділка:

  • не працюватимуть установи громадського харчування: ресторани, кафе, кав'ярні, їдальні. Дозволяється робота тільки на винос;
  • не працюватимуть ТРЦ, кінотеатри, театри;
  • не працюватимуть непродовольчі ринки, спортзали, басейни;
  • запрещается робота навчальних закладів, в яких менше 100% співробітників вакциновані двома дозами вакцини;
  • не працюватимуть готелі, хостели, не проводитимуться масові заходи;

"Зовсім окрема тема для розмови - робота всіх перерахованих установ, в яких провакциновано більше 80% співробітників. Чекаємо роз'яснень, швидше за все, для них будуть зроблені винятки", - зазначив директор департамента.

Кількість нарахованих медиками випадків COVID-19 в Одеській області за добу 15 жовтня сягнула 1 тисячі 321, а летальних випадків зафіксували 14. 

З 18 жовтня в "червону" зону адаптивного карантину переходять чотири області України у зв'язку зі зростанням показників захворюваності на COVID-19.

Раніше Одещина вибула з п'ятірки регіонів-лідерів за кількістю випадків COVID-19 за добу.

Кабінет Міністрів України під час засідання 11 жовтня змінив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки. 

В Одеській області з початку жовтня відбувся різкий сплеск захворюваності коронавірусом, а для лікування хворих не вистачає лікарів.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися