29 квітня 2021 р. 14:23

Головний санлікар України змінив думку щодо вакцинації на Одещині

Головний санлікар України змінив думку щодо вакцинації на Одещині

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко відвідав Одеську область та висловив задоволення тим, як регіон підготований до вакцинації.

Під час брифінгу він зокрема зазначив, що в Подільську та Любашівці всі пункти готові вакцини є, списки сформовані щонайменше на 50 людей на добу. 

Також він змінив свою думку щодо темпів вакцинації в регіоні. 

Нагадаємо, раніше Віктор Ляшко анонсував, що Міністерство охорони здоров'я проведе моніторинговий візит до Харківської, Одеської та Запорізької областей, які до кінця не використали індійські вакцини від COVID-19 AstraZeneca/Covishield із першої партії.

Вакцинація проти COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech розпочалася цього тижня, і одними з перших щеплення отримали шість співробітників та 87 підопічних Білгород-Дністровського дитячого будинку-інтернату. 

Одеса отримала 1 тисячу 170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX.

У п'ятницю, 16 квітня, Україна отримала першу партію вакцини Pfizer проти COVID-19, зокрема, 117 тисяч доз вакцини компаній Pfizer та BioNTech у межах механізму COVAX були доставлені спеціальним рейсом.

Раніше перша партія вакцин CoronaVac виробництва Sinovac Biotech у кількості 4,4 тисяч доз прибула в Одесу на регіональний склад.

Педагогічних працівників, які цього року братимуть участь у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, у МОЗ планують вакцинувати препаратом CoronaVac від китайського виробника Sinovak. 

Раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що щеплення вакциною CoronaVac в Україні почнуть робити після того, як препарат пройде необхідний лабораторний контроль. 

Під час брифінгу в облдержадміністрації генеральна директорка обласного центру громадського здоров'я Оксана Денисенко повідомила, що в Одеську область найближчим часом доставлять 4 тис. 860 доз вакцини Pfizer/BioNTechпроте отримати щеплення цим препаратом зможуть лише лікарі будинків-інтернатів для людей похилого віку та їх мешканці.

Поділитися