23 липня 2021 р. 13:34

Головний санлікар спрогнозував повернення до "червоної" зони карантину

Головний санлікар спрогнозував повернення до "червоної" зони карантину

В ефірі телепрограми  "Сніданок з 1+1" головний санітарний лікар України Ігор Кузін висловив переконання, що восени буде введено карантин.

За словами посадовця, наразі в країні фіксують всього кілька сотень випадків коронавірусу на добу. Це призводить до певного самозаспокоєння в суспільстві. Водночас Міністерство охорони здоров’я нагадує громадянам про небезпеку такого ставлення.

"Коронавірус не зникає. Україна реєструє на своїй території штам "Дельта". Вже майже сто країн звітують, що "Дельта" викликає великі та швидкі спалахи на території держав", - сказав Ігор Кузін.

Головний санлікар спрогнозував повернення до найсуворішого карантину і наполегливо порекомендував українцям щепитися від коронавірусу.

"Було ухвалене рішення про відкриття усіх трьох тисяч пунктів щеплень. Вакцина буде доступна для кожного громадянина, тому що вона буде перебувати у найближчій амбулаторії чи поліклініці", - зауважує представник МОЗ.

До кінця літа в міністерстві сподіваються зробити десять мільйонів щеплень. В разі необхідності, наголосив Ігор Кузін, вакцинувати почнуть в аптеках і торговельних центрах. 

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я України, в Одеській області за добу 22 липня зафіксовано 35 нових випадків COVID-19.

На Регіональний склад вакцин прибуло 21 450 доз вакцини Moderna, повідомив у мережі Facebook Одеський обласний центр громадського здоров'я.

Міністерство охорони здоров'я розробило роз'яснення щодо використання Moderna, враховуючи 15 доз у флаконах.

18 липня у центрах з масової вакцинації населення щеплення від коронавірусної хвороби отримали 6 тисяч 792 мешканці Одеси. Таку інформацію у Facebook оприлюднив в. о. начальника міського департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян. 

Для одеситів відкрили можливість зробити щеплення американо-німецькою вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech, отримати яку можна було сьогодні, 18 липня.

Вакцинація цільових груп проходить в Одеській області нерівномірно і це пов’язано з малою кількістю мобільних бригад та стаціонарних пунктів щеплення.

Такого висновку дійшла аналітикиня Фонду «Демократичні ініціативи» Ілька Кучеріва Поліна Бондаренко.

Україна очікує отримати приблизно 1 мільйон доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, яка буде доступна для широкого загалу з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.  

В липні наша держава очікує отримання 7 мільйонів доз вакцин. Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Понад мільйон українців пройшли щеплення проти COVID-19 двома дозами вакцини, а темпи вакцинації прискорилися до позначки понад 100 тисяч щеплень щодобово. 

Понад тисячу триста осіб щеплено 6 червня в трьох пунктах вакцинації в Одесі.

Міністерство охорони здоров'я вирішило скоротити в Одесі кількість опорних лікарень в рамках боротьби із коронавірусом залишивши три з семи.

Поділитися