21 грудня 2021 р. 21:43

Головний санлікар розповів, скільки доз вакцин від коронавірусу Україна отримає у 2022 році

Головний санлікар розповів, скільки доз вакцин від коронавірусу Україна отримає у 2022 році

До України у 2022 році надійде приблизно 42 млн доз вакцин від COVID-19.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Україна має домовленості на постачання наступного року майже 42 млн доз вакцини проти COVID-19. Йдеться про 25 млн доз вакцини Pfizer, 6,5 млн доз вакцини CoronaVac та 10 млн доз за глобальним механізмом COVAX", - сказав він на брифінгу.

По словам Кузіна, до України гарантовано надходження вакцин, які забезпечать щеплення 70% населення двома дозами.

Зазначимо, експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я вважають, що попри поширення штаму коронавірусу "Омікрон", пандемія може закінчитися вже у 2022 році. Проте за добу 20 грудня на Одещині зареєстрували 143 нових випадки інфікування та 1 летальний.

Раніше Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 в Україні повідомило про 63 нових випадки інфікування, зареєстровані у неділю 19 грудня в Одеській області та про чотири нових летальних випадки.

Раніше Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила скасувати з 7 грудня "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва. 

6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив тижнем раніше. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

 

Поділитися