14 вересня 2021 р. 21:14

Дитячий садок в Чорноморську закрили через захворювання завідувачки на COVID-19

Дитячий садок в Чорноморську закрили через захворювання завідувачки на COVID-19

Дитячий садок №10 у Чорноморську Одеської області припинив роботу, оскільки в очільниці закладу виявлено COVID-19.

За рекомендацією Лабораторного центру МОЗ України на водному транспорті, який знаходиться в Чорноморську, весь педколектив необхідно обстежити, повідомила УСІ.

Наразі ті, хто безпосередньо контактував із завідувачкою, пішли на самоізоляцію. Таких дев'ятеро осіб.

Центр готовий зробити ПЛР-тести працівникам дитячого садка, які контактували з хворою. Обстеження рекомендовано пройти всім, хто працює у закладі. А поки дитячий сад закритий, спеціалісти центру проводять деконтамінацію. Це спеціальні заходи, які включають обробку спеціальними розчинами, розпилювачами, які створюють гарячий і холодний туман в приміщеннях.

Рішення закрити дитсадок для прийому дітей прийнято місцевим відділом освіти. Про це сьогодні повідомила завідувачка відділом Наталія Вороненко на апаратній нараді у міського голови. Вона також зазначила, що з 63 осіб колективу дитсадка №10 щеплені на сьогоднішній день тільки вісім чоловік.

Нагадаємо, СOVID-сертифікат буде двох видів («жовтий» або «зелений») та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тесту (діє 72 години) чи одужання від COVID-19. 

Одеська область не увійшла в п'ятірку лідерів за кількістю випадків COVID-19, які зафіксували минулої доби. 

Кількість нових хворих на COVID-19 на Одещині взагалі у суботу знизилась, щоправда, це характерно для вихідних. 

За словами Віктора Ляшка, уряд не запроваджуватиме з 13 вересня протиепідемічних заходів «жовтої» зони в областях. 

Він зазначив, що підстави для запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки є і Міністерство охорони здоров'я запропонувало уряду скликати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання комісії очікується у середу 15 вересня, проте в разі прийняття рішення про схвалення ініційованих змін до постанови Кабміну, вона набере чинності не раніше, ніж за сім днів.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися