23 березня 2021 р. 09:42

Черги на трамваї та новий антирекорд: кожен 10 захворілий на COVID-19 в Україні минулої доби - з Одещини

Черги на трамваї та новий антирекорд: кожен 10 захворілий на COVID-19 в Україні минулої доби - з Одещини

Обмеження "червоної зони" карантина почали діяти в Одесі та Одеській області та вже завдають незручності для жителів. 

Так, в Одесі, наприклад, з'явилися великі черги на трамвайних зупинках, а маршрутних таксі, за спостереженням містян, значно поменшало. 

ФОТО: Андрій Анастасов та телеграм-канал ХО.   

Втім, в маршрутних таксі, які все ж працюють відзначається порушення як обмежень за кількістю пасажирів, так і маскового режиму.

ФОТО: ІзбірКом

Між тим, в Одеській області зареєстровано новий антирекорд з початку року - 1 тисяча 122 випадки COVID-19 за добу. За цим показником Одещина на першому місці в Україні. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована також в Києві (1 тис. 50), Львівській (995), Харківській (843) та Київській (727) областях. 

Також зареєстровано 13 нових летальних випадків за добу, тож наразі в регіоні з початку пандемії померли 1 тисяча 628 жителів, 34 з яких - медичні працівники.  Загалом кількість захворілих з початку пандемії в Одеській області стрімко наближається до 100 тисяч. Наразі - 99 тисяч 371 випадок. 

11 тисяч 476 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 23 березня 2021 року. Зокрема, захворіли 606 дітей та 357 медпрацівників. 

Станом на 16:00 22 березня в лікарнях Одеси залишалися вільними лише 10 ліжок для хворих на COVID-19. Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеси та Одеської області вирішили ввести в місті та регіоні обмеження передбачені "червоною зоною" карантину. 

Втім, дитячі садки в Одесі працюють в звичайному режимі і наразі жодний не закрився через захворювання дітей або персоналу.

Однак багато працівників одеських лікарень захворіли на COVID-19, а троє співробітників департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради захворіли вдруге. 

Нагадаємо, другий етап вакцинації, під час якого розпочали роботу тимчасові стаціонарні пункти щеплень стартував 22 березня в Україні.

Дитячі садки в Одесі працюють в звичайному режимі і наразі жодний не закрився через захворювання дітей або персоналу.

Багато працівників одеських лікарень захворіли на COVID-19, а троє співробітників департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради захворіли вдруге. 

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації Одеської міської ради сьогодні, 22 березня, оголосить, що місто знаходиться в "червоній зоні" карантину у зв'язку із зростанням кількості випадків COVID-19. 

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 745 нових випадків COVID-19 на Одещині за добу 20 березня, а нових летальних випадків зафіксовано два.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися