15 листопада 2021 р. 13:58

Школи Одеси ще тиждень навчатимуться дистанційно

Школи Одеси ще тиждень навчатимуться дистанційно

Учні 5-11 класів одеських шкіл ще тиждень навчатимуться дистанційно через неспроможність забезпечити дотримання санітарного режиму у школах міста. 

Про це повідомила директорка Департамента охорони здоров'я Одеської міської ради Олена Буйневич.

Вона пояснила, що такий стан склався через відсторонення від роботи 400 технічних працівників шкіл, які не пройшли вакцинацію. Також через це відсторонені 100 вчителів.

"Наразі ми отримали рекомендації щодо переведення школярів на звичайний режим роботи, проте через велику кількість нещепленого технічного персоналу ми не в змозі забезпечити дотримання санітарного режиму. Тож цього тижня ми будемо шукати людей, щоб замінити персонал та з понеділка розпочати роботу 5-11 класів у звичайному режимі. До п'ятниці батьки отримають інформацію щодо того, як буде навчатися їхня паралель", - зазначила вона. 

Щодо початкової школи, то через коронавірус наразі закритий лише один клас, а інші працюють у звичайному режимі. 

Олена Буйневич також зазначила, що наразі щеплені 97% працівників закладів освіти. Хворіють 108 працівників освіти, а минулого тижня їх було понад 120. Також зменшується кількість закритих груп у дитячих садках.

Зазначимо, раніше Буйневич повідомляла, що учні 5-11 класів одеських шкіл зможуть навчатися очно з 8 листопада лише в тих закладах, де вакциновані усі працівники.

Нагадаємо, департамент освіти та науки Одеської міської ради рекомендував керівництву шкіл міста подовжити канікули до 7 листопада. 

У листопаді чисельні аварії в мережах теплопостачання в Одесі призвели до того, що 102 навчальні заклади міста залишалися без тепла. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися