04 липня 2021 р. 16:54

Через спалах COVID-19 змінено правила в’їзду в Україну для певної категорії громадян

Через спалах COVID-19 змінено правила в’їзду в Україну для певної категорії громадян

Нововведення стосується осіб, які прибули з Індії, Великобританії, Російської Федерації та Португалії, або перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, іноземці (крім визначених винятків), які прибули із зазначених країн, не можуть в’їхати в Україну без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2. 

Про це повідомила пресслужба Одеського прикордонного загону.

Зазначений тест має бути проведений у пунктах пропуску через державний кордон України. Українці та визначені Постановою КМУ категорії іноземців, які прибули із зазначених країн, теж можуть зробити експрес-тест у пунктах пропуску. Без негативного результату такого тесту громадяни України віком понад 12 років підлягають обов’язковій самоізоляції, обсервації.

Детальніше з вимогами ПКМУ можна ознайомитися за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/657-2021-%D0%BF#Text

Також прикордонники нагадали, що іноземцям, які прибувають в Україну (незалежно з якої країни) необхідно мати:

  • страховку, яка покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією;
  • негативний результат ПЛР- чи експрес-тестування, яке проведено не більш як за 72 години до перетину кордону, або документ, що підтверджує отримання повного курсу щеплення від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання  в надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, морська охорона врятувала рибалок, яких відносило у відкрите море на знеструмленому судні. Катер МО Держприкордонслужби «Балаклава» відбуксирував знеструмлене судно до порту Очаків.

Прибулий літаком зі Стамбулу до Одеси пасажир пред’явив на паспортному контролі закордонний документ Республіки Вануату. Однак інспекторка виявила в ньому ознаки підробки, повідомила у дописі в мережІ Facebook пресслужба Одеського  прикордонного загону. 

Поліція продовжує розшук начальника штабу Одеського морського кордону Державної прикордонної служби Олексія Черткова, який зник три тижні тому. За попередніми даними, начштабу міг зникнути через програш в казіно.

На Одещині затримали трьох громадян Російської Федерації, що намагалися пробратися в Україну. 

Прикордонники не пропустили в Україну російську акторку озвучування та дубляжу.

Раніше двоє громадян РФ, заради відпочинку на Чорноморському узбережжі в Одесі переплили Ворсклу, якою проходить українсько-російський кордон. 

Співробітники Служби безпеки України затримали інспектора одного з відділів Білгород - Дністровського прикордонного загону Державної прикордонної служби на систематичному отриманні хабарів.

До України не пускають щеплених вакциною «Спутник V».

Поділитися