20 вересня 2021 р. 21:17

Центр контролю та профілактики хвороб з'ясував причину спалаху COVID-19 в лікарні Одеси

Центр контролю та профілактики хвороб з'ясував причину спалаху COVID-19 в лікарні Одеси

Джерелом інфікування COVID-19 в терапевтичному відділенні КНП «Міська клінічна лікарня №1» Одеської міської ради став хворий з пневмонією, у якого при госпіталізації швидкий тест був негативний. 

Про це повідомили у ДУ «Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України» за результатами епідрозслідування, яке проводилось лікарем-епідеміологом Центру. Керівникові закладу надали пропозиції з локалізації та ліквідації спалаху. 

В лікарні, нагадаємо, захворіли дев'ять пацієнтів. Хворі переведені до ковідних лікарень міста. Наказом по закладу відділення призупинило свою роботу з 14 вересня на термін інкубаційного періоду з моменту виявлення останнього хворого.

Щодо захворюваності  на  COVID-19.  За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності зріс майже у 2 рази (2 тисячі 370 випадків проти 1 тисячі 189), у тому числі серед дітей – в 2,2 рази (192 проти 87), серед дорослого населення – в 1,9 рази (2 тисячі 178 проти 1 тисячі 102). Також зросла і кількість госпіталізованих - майже у 2 рази.  

15 вересня спалах захворювання на COVID-19 зафіксували в Одеській клінічній міській лікарні №1, тож наразі до цієї лікарні 14 днів не шпиталізуватимуть пацієнтів.

Зазначимо, що дитячий садок №10 у Чорноморську Одеської області припинив роботу, оскільки в очільниці закладу виявлено COVID-19.

Кількість нових випадків COVID-19, зареєстрована у вівторок 14 вересня перевищила кількість виявлених у понеділок 13 вересня на 129.

СOVID-сертифікат буде двох видів («жовтий» або «зелений») та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тесту (діє 72 години) чи одужання від COVID-19. 

Одеська область не увійшла в п'ятірку лідерів за кількістю випадків COVID-19, які зафіксували минулої доби. 

Кількість нових хворих на COVID-19 на Одещині взагалі у суботу знизилась, щоправда, це характерно для вихідних. 

За словами Віктора Ляшка, уряд не запроваджуватиме з 13 вересня протиепідемічних заходів «жовтої» зони в областях. 

Він зазначив, що підстави для запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки є і Міністерство охорони здоров'я запропонувало уряду скликати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання комісії очікується у середу 15 вересня, проте в разі прийняття рішення про схвалення ініційованих змін до постанови Кабміну, вона набере чинності не раніше, ніж за сім днів.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися