24 серпня 2021 р. 11:26

Болгарія подарує Україні 50 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Болгарія подарує Україні 50 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Болгарія підтвердила готовність передати Україні 50 тисяч доз вакцин проти коронавірусу AstraZeneca.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ Болгарії. 

Там зазначили, що міністри закордонних справ України та Болгарії Светлан Стоєв та Дмитро Кулеба обговорили це питання на полях "Кримської платформи".

Зазначимо, що минулої доби в Одеській області зареєстровано 84 випадки інфікування коронавірусом, та три випадки - летальні. 

Загалом з початку року в регіоні зареєстровано 143 тисячі 770 випадки інфекції, з яких 3 тисячі 57 - летальні.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (132), Одеській (84), Харківській (84), Луганській (62) та Чернівецькій (47) областях.

692 нові випадки COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 24 серпня 2021 року. Зокрема, захворіли 54 дитини та 4 медпрацівники.

Нагадаємо, в Україні 22 серпня на COVID-19 захворіли 610 осіб.   

МОЗ даруватиме школам комп'ютери за умови 80% вакцинованого персоналу. В Україні стартував національний конкурс «Вакциновані й відкриті» для шкіл, колективи яких вакцинуються від COVID-19.

Препарат Janssen (Johnson & Johnson) 18 серпня внесли до переліку списку вакцин від коронавірусу, після вакцинації якими можна отримати відповідний сертифікат. Відповідне рішення було схвалене під час засідання уряду.

Дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області цього тижня, втім щеплять насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися