16 серпня 2021 р. 15:57

Більшість педагогів Одещини досі не вакциновані

Більшість педагогів Одещини досі не вакциновані

Більшість педагогів шкіл Одеси та Одеської області досі не отримали жодної дози вакцини від коронавірусу, що може призвести до неможливості низки шкіл працювати очно.

Як зазначила під час апаратної наради в мерії директорка департамента освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич, згідно з постановою Головного державного лікаря, в разі зміни зони карантинних обмежень працювати недистанційно зможуть лише ті школи, де вакциновані не менше 80% персоналу. 

Втім, за словами Олени Буйневич, наразі безпосередньо в департаменті вакциновані понад 80% працівників.  І лише п'ята частина усіх вчителів міста отримала щеплення від коронавірусу.

Аналогічну інформацію, але вже щодо шкіл усієї області, повідомив директор департаменту освіти Одеської обласної адміністрації Олександр Лончак.

"Не йдеться про те, що людей звільнятимуть, але працювати вони будуть в онлайн-режимі, як і увесь заклад. Ми знаємо якість і можливості нашої дистанційки, маємо дворічний досвід запровадження карантинних обмежень. Може, когось така ситуація цілком влаштовує. Хто буде не в захваті, так це, гадаю, батьки, які вимагатимуть повноцінного навчального процесу", - зазначив посадовець.

Нагадаємо, Центри масової вакцинації Одеси протягом вихідних вакцинували 12 тисяч 672 одеситів, що в одеському муніципалітеті вже назвали рекордом.      

В першій половині серпня дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області, втім, щеплять насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

В Україні повний курс щеплень пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери, а в Одеській області їх 9 тисяч 606, тобто 10,2% від кількості педагогів регіону. 

Повний курс вакцинації називають ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з «Дельта», а найвищий рівень захисту досягається після останньої дози вакцини.

Центр вакцинації, що з 1 серпня працює в Одеському парку Горького у вихідні, тепер прийматиме громадян щоденно. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися