12 червня 2021 р. 13:32

Без м'яких іграшок та багаторазових рушників: як убезпечать дітей у таборах під час карантину

Без м'яких іграшок та багаторазових рушників: як убезпечать дітей у таборах під час карантину

Міністерством охорони здоров'я затверджені нові протиепідемічні заходи у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину.

Зокрема, дитячим таборам рекомендовано організовувати прийом дітей, які проживають в межах регіону, де розташовано заклад.

Перевізником під час транспортування дітей має бути організовано температурний скринінг усіх працівників, дітей та осіб, що їх супроводжують, прийом дітей до закладу відбувається за наявності форми 079/о, в якій зазначено наявність довідки про відсутність контакту з інфекційними хворими, виданої не пізніше, ніж за 3 дні до заїзду.

Скринінг має проводитися щодня, а показники записуватися у журнал довільної форми.

Батьки, особи, що їх заміняють та інші особи з метою відвідування на територію закладу не допускаються.

Вхід та перебування батьків в закладі дозволяється з метою захисту прав дитини та реалізація ними прав передбачених законодавством, за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, після проведення термометрії та попереднього узгодження відповідних дій з керівником закладу.

На період карантину у закладі забороняється:

  • використання багаторазових (тканинних) рушників після миття рук;
  • використання м’яких (м’яконабивних) іграшок;
  • проведення батьківських днів (відвідування дитини);
  • проведення масових заходів в закритих приміщеннях та заходів за участі запрошених осіб.

Окрім того, рекомендовано:

  • максимально можливо обмежити кількість дітей в загонах, виходячи з можливості забезпечити належні протиепідемічні умови перебування в корпусах та контроль за їх виконанням;
  • обмежити заняття та ігри, що потребують використання багаторазового додаткового інвентарю дітьми. В разі використання такого інвентарю забезпечити проведення його дезінфекції;
  • проводити додаткові ігри та вправи, які б доносили дітям важливість індивідуальних заходів профілактики та фізичного дистанціювання;
  • надавати пріоритет активностям, що проводяться на відкритому повітрі;
  • обмежити заняття та ігри, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми та персоналом.

Нагадаємо, лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України за п'ять днів - з 2 по 7 червня - зареєстрував 31 випадок захворюваності на гострі кишкові інфекції у ТОВ «Дитячий заклад санаторного типу «Сергіївка».

Раніше Білгород-Дністровські поліцейські розпочали досудове розслідування за фактом отруєння дітей в дитячому таборі.

У новому навчальному році школярі харчуватимуться по-новому. Із норм харчування були виключені кондитерські вироби, адже вони містять велику кількість цукру та трансжири. У нових нормах обмежується споживання соків через вміст у них значної кількості цукрів.

Також в Україні створять інформаційний портал з реформування системи шкільного харчування.

Поділитися