11 липня 2021 р. 09:49

Австрійці можуть побудувати на Одещині медичний заклад для протидії пандеміям

Австрійці можуть побудувати на Одещині медичний заклад для протидії пандеміям

Перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Борис Волошенков і директор департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Одарій-Захар’єва провели робочу зустріч і нараду в Австрії з керівництвом компанії «Vamed», на якій обговорили питання спорудження в Одеській області лікувального закладу для надання екстреної допомоги в ході різних пандемій. Про це повідомила персслужба обладміністрації. 

Зазначена австрійська компанія спеціалізується на комплексному обслуговуванні об’єктів сфери охорони здоров’я.

77% акцій «Vamed» належить німецькому концерну "Fresenius", 13% є у власності держави Австрія. Компанія має досвід вдалого співробітництва з Казахстаном, Лівією, Об'єднаними Арабськими Еміратами та іншими країнами.

Наразі австрійці вже працюють в Одеській області - аналізують ефективність роботи медичного обладнання в лікувальних закладах. «Vamed» технічно супроводжує сучасне медичне обладнання в Ізмаїльській лікарні та Інституті ім.Філатова в Одесі.

Під час візиту делегації Одеської ОДА до Австрії в провінції Нойбург одеситам була показана нова клініка ємністю на 400 ліжко-місць, яка була збудована компанією «Vamed» за 2 роки. В закладі застосовуються новітні технології енергозбереження й новітні розробки в діагностиці та лікуванні різноманітних патологій.

Найближчим часом до України приїде відповідальний представник компанії, який оцінить можливість будівництва нового лікувального закладу, що буде використовуватись для надання екстреної допомоги в ході різних пандемій.

Після візиту представників Одеської ОДА до Австрії, відбулась чергова зустріч голова Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького з виконавчим директором "Fresenius Vamed" Матіасом Кьолером, в рамках якої обговорили старт в Одеській області міжнародного пілотного проєкту і створення робочої групи для узгодження усіх деталей.

Нагадаємо, Одеська обласна рада створить робочу групу, яка має вивчити питання щодо подальшого функціонування обласної психіатричної лікарні № 4 у Білгороді-Дністровському.

Міністерство охорони здоров'я вирішило скоротити в Одесі кількість опорних лікарень в рамках боротьби із коронавірусом залишивши три з семи.

Після звернення ІзбірКома три медичних заклади погасили борги по зарплаті

Управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційним підприємством "Таурус"»  про капітальний ремонт будівлі лікарняного корпусу (літ. Б) КНП «Міська лікарня №5».

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосив тендер для обрання компанії, яка розробить проєктно-кошторисну документацію капітального ремонту Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

 

Поділитися