16 червня 2021 р. 16:15

Адаптивний карантин в Україні подовжать до 31 серпня

Адаптивний карантин в Україні подовжать до 31 серпня

Кабінет міністрів України сьогодні, 16 червня подовжить дію адаптивного карантину на території країни до кінця літа, тобто до 31 серпня.

Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня, але в той же час ми послабимо певні заходи. Зокрема, поки у нас «зелений» рівень, то контроль самоізоляції фактично не проводитиметься», - заявив голова уряду.

Він зазначив, що країна повинна бути готова до будь-якого розвитку подій і залишатися мобілізованою.

Нагадаємо, кількість випадків COVID-19, що зареєстрували в понеділок, 14 червня, сягнула 36, а також зареєстровано 10 летальних випадків. 

Державна прикордонна служба України зазначає, що за останні дні в Україну намагаються в’їхати іноземці з документами про імунізацію вакциною «Спутник V», та наголошує: такий документ не дає права на в’їзд в Україну, оскільки дана вакцина не включена до переліку ВООЗ.

Майже кожен другий українець сказав, що протягом останнього року його ставлення до вакцинації від різних хвороб, окрім COVID-19, покращилось, та майже така ж кількість громадян України підтримує ідею запровадження так званих «паспортів вакцинації».             

Поділитися