10 серпня 2021 р. 13:18

Адаптивний карантин в Україні планують продовжити ще на два місяці

Адаптивний карантин в Україні планують продовжити ще на два місяці

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме Кабінету міністрів України подовжити карантинні обмеження на території України ще на два місяці. 

Про це журналістам сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає "Укрінформ".

"Ми розпочали підготовку до нового навчального року спільно з МОН, готуємося, що буде з освітнім процесом, коли будуть вводитися додаткові карантинні обмеження. Сьогодні в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Зараз він до кінця літа, але попередньо ми проговорили з урахуванням тієї епідситуації, яку бачимо сьогодні в європейському регіоні. В Україні також треба буде подовжити як мінімум на два місяці, що ми найближчим часом ініціюватимемо перед Кабінетом Міністрів", - сказав міністр.

Він додав, що у випадку, якщо на території країни збережеться зелений рівень епідемічної небезпеки, освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень, лише з тими карантинними правилами для всіх громадських закладів.

У випадку, якщо та чи інша область переходитиме на інший рівень епіднебезпеки, освітній процес буде продовжуватися, але тільки у разі вакцинації 80% освітян у кожному конкретному закладі освіти.

Зазначимо, що загальна кількість смертей від COVID-19 в світі до грудня 2021 року сягне 5,3 млн людей, також 12 млн людей помре через причини, пов'язані з цією хворобою. 

Таку велику кількість смертей може спровокувати штам COVID-19 «Дельта», який швидко поширюється у світі, повідомляє американський Інститут показників і оцінки здоров'я

Його прогнози розрізняють офіційно зареєстровану смерть від COVID-19 і додаткові випадки смертей, пов'язані з коронавірусною хворобою, включно з летальними, які офіційно не фіксуються.

Нагадаємо, кількість нових випадків COVID-19, зафіксованих минулої доби, сягнула 62, а летальних випадків не зареєстровано.

Дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області цього тижня, втім щеплять насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

Летальні випадки COVID-19 минулої доби зареєстрували лише в чотирьох областях країни: Одеській, Житомирській, Вінницькій та Дніпропетровській.

В Україні повний курс щеплень пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери, а в Одеській області їх 9 тисяч 606, тобто 10,2% від кількості педагогів регіону. 

Нагадаємо, повний курс вакцинації є ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з «Дельта», а найвищий рівень захисту досягається після останньої дози вакцини.

Таку думку висловили в Міністерстві охорони здоров'я України. 

Національна служба здоров’я призупинила оплати 77 лікарням України через те, що вони не виконали вимоги щодо доступності будівель для людей з інвалідністю. 

Центр вакцинації, що з 1 серпня працює в Одеському парку Горького у вихідні, тепер прийматиме громадян щоденно. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися