13 червня 2020 р. 15:56

Кабмін скасував проведення пробного ЗНО, але абітурієнтам пропонують пройти його вдома

Кабмін скасував проведення пробного ЗНО, але абітурієнтам пропонують пройти його вдома

Кабінет міністрів України 12 червня ухвалив постанову, якою вніс зміни до деяких актів уряду, та заборонив проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання. 

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

В постанові йдеться про посилення обмежувальних заходів в освітніх закладах. За словами міністра таке рішення ухвалили у зв'язку з побільшенням випадків інфікування коронавірусом.

Інформацію про скасування підтвердили голова Одеської Обласної адміністрації Максим Куций та директор департаменту освіти та науки Олена Буйневич

Водночас Регіональний центр оцінювання якості освіти пропонує абітурієнтам все ж взяти участь у пробному тестуванні та пройти його вдома. 

Задля цього треба: 15 червня об 11:00 зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з української мови і літератури.

• Виконати завдання тестового зошита.

• До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів.

• Отримати свій результат за тестування.

17 червня об 11:00 зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з того навчального предмета, який ви обрали для проходження пробного ЗНО.

• Упродовж двох днів виконати завдання тестового зошита.

• До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів.

• Отримати свій результат за тестування.

"Під час роботи із тестовим зошитом намагайтеся дотримуватися часових меж і не відволікатися. Сервіс визначення результатів буде працювати з 11:00 17 червня до 18:00 19 червня", - йдеться в повідомленні.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив про те, що, згідно з інформацією, яку він отримав з декількох не пов'язаних між собою джерел, влада має намір взагалі скасувати зовнішнє незалежне оцінювання.

"Найменше я хотів би "розганяти паніку". Більше того, дуже сподіваюся, що це - лише чутки, можливо - спроба "перевірити реакцію суспільства". Якщо це не так - дуже чекаю однозначної заяви про недоторканність ЗНО як надійного інструменту, який гарантує рівні права доступу до вищої освіти", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, вчора 12 червня під час брифінгу в Одеській обласній адміністрації директор департаменту освіти і науки Олександр Лончак повідомив, що при проходженні пробного ЗНО в абітурієнтів будуть вимірювати температуру та при ознаках захворювання відправляти додому, де вони змогли б роздрукувати матеріали випробування скласти тести та надіслати через особистий кабінет. Вочевидь Кабмін ухвалив своє рішення трохи пізніше ніж в ОДА дали брифінг. 

Поділитися