14 квітня 2020 р. 10:57

В Одеській ОДА розповіли подробиці про дві смерті хворих з коронавірусом та підозрою на нього

В Одеській ОДА розповіли подробиці про дві смерті хворих з коронавірусом та підозрою на нього

Керівник Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций розповів про смертельний випадок пацієнтки з COVID-19 на Одещині.

Відповідно до довідки, померла 61-річна пацієнтка із підтвердженим COVID-19 – мешканка міста Подільськ, що на Одещині. Її госпіталізували в найкоротший час працівники Обласного центру екстреної допомоги до Подільської міської лікарні, де їй надавали кваліфіковану допомогу. Проте людина була глибоко віруючою, знехтувала рекомендаціями лікарів і звернулася по допомогу занадто пізно. Медики не змогли її врятувати.

Також він прояснив ситуацію щодо іншої померлої пацієнтки, у якої попередній діагноз «коронавірусна інфекція» не підтвердився.

Померла 53-річна жінка – із смт Захарівка, яку дві години транспортували до Подільська каретою швидкої допомоги. Її доправляли до Подільска, як до найближчої госпітальної бази через попередній діагноз «коронавірусна інфекція». Пізніше ПЛР-тестування не виявило наявності COVID-19.

У доповідній записці медзакладу зазначено, що після транспортування до Подільської районної лікарні стан хворою був стабілізований. Життя її обірвалося вже у лікарні.

«Попри те, що пацієнтка не мала коронавірусної інфекції, сам факт довготривалого перевезення вказує на проблему надання «швидкої допомоги» громадянам. Ми, зі свого боку, зробимо все можливе для покращення рівня охорони здоров'я на Одещині», — підкреслив Максим Куций.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

 

Поділитися