03 травня 2020 р. 10:04

За добу на Одещині коронавірус виявили у 80 жителів регіону: загалом захворіли 409 людей

За добу на Одещині коронавірус виявили у 80 жителів регіону: загалом захворіли 409 людей

За добу на Одещині коронавірус лабораторно підтвердився у 80 жителів області. Станом на 9:30 3 травня загалом зафіксовано 409 випадків захворювання.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Одеської ОДА Максим Куций.

"Найбільші спалахи зафіксовані там, де населення й місцева влада легковажно ставилися до карантину та не серйозно сприймали загрозу епідемії", - зазначив він.

У Подільську за добу підтвердилося 55 нових випадків, з яких чотири - у працівників локомотивного депо. Раніше повідомлялося, що СOVID-19 виявили в одного з працівників депо. Таким чином, загальна кількість інфікованих зросла до 178. Зазначимо, що, станом на 1 березня 2020 року у місті проживає майже 40 тисяч мешканців, ще майже 25,5 тисяч - у населених пунктах району.

Зазначимо, що декілька днів тому до Подільска разом із комісією іздив заступник голови Одеської ОДА Віталій Свічинський. За результатами поїздки він розповів, що спалах захворюваності серед медиків Подільскої ЦРЛ відбувся через халатність адміністрації лікарні. За даним фактом мають бути проведені слідчі дії правоохоронними органами та встановлене коло винних осіб, які понесуть відповідальність. 

"Комісія з надзвичайних ситуацій неодноразово звертала увагу місцевої влади Подільська на необхідності посилення карантину та санітарних заходів, аби убезпечити людей від загрози. Тепер у місті працюють експерти медицини катастроф для контролю за ситуацією. Медики щодня ризикують своїм життям, аби надавати допомогу всім потребуючим", - розповів Куций.

Також чимало випадків, а саме 11, виявили минулої доби у Біляївському районі, з них 10 - у селі Нерубайське, і один у райцентрі. Загалом тут інфікувалися 53 людини.

В Одесі всього 78 хворих, з них - два нових випадки за минулу добу.

Два нових випадки випадки зареєстрували у селі Великодолинське Овідіопольського району, та один в Овідіополі. У Балті, а також селі Старокозаче Білгород-Дністровського району - по три випадки, ще по одному в Ізмаїлі, Олександрівці Кодимського району та Долинці Саратського. 

Очільник Одеської ОДА Максим Куций у черговий раз закликав дотримуватися карантину.

Нагадаємо, за попередню добу у Подільську виявили 25 нових випадків коронавірусної інфекції. Також стало відомо, що на COVID-19 захворіли слідчі в Ізмаїльському відділі поліції.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися