14 вересня 2020 р. 19:23

З початку карантину на підприємців Одещини складено більше тисячі адмінпротоколів

З початку карантину на підприємців Одещини складено більше тисячі адмінпротоколів

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області з початку карантину перевірили 28 тисяч 115 об’єктів господарювання з початку карантину, виявлено порушень на 2 тисячах 692 об’єктах, складено протоколів – 1 тисяча 245. 

Як повідомили у пресслужбі управління, перевірили 2 тис. 821 заклад громадського харчування, зокрема кафе та ресторани. Порушення виявлено на 470 об’єктах, на адресу адміністрації закладів направлено 164 пропозиції щодо усунення виявлених порушень, складено 373 протоколів про адміністративні порушення. 

Спільно з органами виконавчої влади перевірено 690 об’єктів водопостачання. Встановлено порушення чинного законодавства на 328 об’єктах. Суб’єктам господарювання за результатами комісійних перевірок та здійсненого лабораторного контролю якості та безпечності питної води направлено 328 пропозицій щодо усунення порушень чинного законодавства. 

Проведено 2 тис. 598 позапланових заходів державного нагляду за дотриманням протиепідемічних заходів на агропродовольчих ринках Одеської області. За їхніми результатами на адресу адміністрації ринків надано 75 пропозицій щодо усунення порушень, складено 78 протоколів про адміністративні порушення.

У тому числі проведений моніторинг за дотриманням протиепідемічних вимог, встановлених головним державним санітарним лікарем України, на 15 тис. 259 об’єктах (заклади громадського харчування, агропродовольчі ринки, пункти проведення тестування ЗНО, заклади дошкільної освіти, об’єкти торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, розважальні клуби). За виявлені порушення протиепідемічних вимог, відповідно до ст. 42 КУпАП, складено 1 тис. 107 протоколів.

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов звинуватив Міністерство охорони здоров'я України та керівництво країни в цілому у використанні подвійних стандартах при оцінці діяльності місцевої влади в боротьбі з COVID-19.

Поділитися