17 листопада 2020 р. 15:40

Верховна Рада провалила відміну карантину вихідного дня

Верховна Рада провалила відміну карантину вихідного дня

Народні депутати України не підтримали проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину вихідного дня, який запровадив уряд минулого тижня для боротьби з епідемією. 

Як зазначається в пресслужбі парламенту, за постанову висловилися лише 149 народних обранців. 

Передбачалося рекомендувати Кабінету міністрів України дозволити роботу закладів харчування, спортзалів, фітнес-центрів, ТРЦ та інших розважальних заходів у суботу та неділю.

Автори законопроєкту зауважували, що запроваджений карантин вихідного дня має негативні наслідки для економіки. 

Стосовно нардепів, яких обрали відстоювати інтереси мешканців Одеської області, то вони проголосували так: Ігор Васильковський, Олександр Горенюк, Сергій Колебошин, Олег Колєв, Олександр Ткаченко («Слуга народу») - утрималися. Їхні однопартійці Артем Дмитрук, Олексій Леонов та Степан Чернявський - висловилися у підтримку постанови.  

Також за проголосували Тетяна Плачкова («Опозиційна платформа-За життя»), Олексій Гончаренко («Європейська солідарність») Антон Кіссе та Анатолій Урбанський (депутатська группа «Партія За Майбутнє») 

Обрані за списками: Микола Скорик («Опозиційна платформа - За життя») - відсутній, Андрій Костін («Слуга народу»), Іван Шинкаренко («Слуга народу») утрималися, а Юлія Діденко («Слуга народу») - не голосувала.

Нагадаємо, поліцейські Одещини склали 82 адмінпротоколи за порушення правил карантину, а функціонування закладів, які не дотрималися встановлених карантинних обмежень, припинено. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і знаходиться на самоізоляції вдома. Очільник МОЗ продовжує працювати дистанційно, зокрема проводити щоденні брифінги.

Підприємці Київського ринку Одеси 14 листопада влаштували акцію протесту через карантин вихідного дня та перекрили вулицю Грушко у мікрорайоні Таїрово. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися