05 червня 2020 р. 16:27

У пункті тимчасового розміщення біженців в Одесі представник омбудсмана знайшов порушення епідзаходів

У пункті тимчасового розміщення біженців в Одесі представник омбудсмана знайшов порушення епідзаходів

Регіональний представник Уповноваженого в Одеській області Геннадій Грозов та громадський монітор Тетяна Петракевич провели цільовий моніторинговий візит до ДУ «Пункт тимчасового розміщення біженців у місті Одеса» Державної Міграційної Служби України.

Про це повідомили у пресслужбі омбудсмана.

Під час візиту члени моніторингової групи з’ясували, що відповідно до змісту постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня  у закладі не повною мірою реалізуються протиепідемічні заходи. Так, при вході на територію установи не здійснюється температурний скринінг, відсутні дезінфікуючі засоби. Відсутні зволожені дезінфікуючими засобами килимки на вході до адмінбудівлі та в житлове приміщення.

Інформація про карантинні заходи в установі наявна. Мешканці установи та персонал забезпечені засобами індивідуального захисту (маски, рукавички та антисептики), проводиться дезінфікаційна обробка службових приміщень, кімнат. Продукти харчування, ліки, одяг та інші речі від родичів-знайомих до мешканців установи не надходять.

Щоденний скринінг температури персоналу, мешканців, відвідувачів здійснюється в адмінкорпусі та житловому приміщенні (було підтверджено під час спілкування з підопічними та працівниками установи). Проте, в установі немає порядку дій працівників у разі виявлення у підопічних або працівників коронавірусної хвороби. За словами адміністрації, у такому разі буде викликана швидка допомога.

Під час візиту скарг від мешканців установи на порушення їхніх прав не надходило. Для мешканців установи забезпечено зв'язок із зовнішнім світом, зокрема, дозволяються телефонні дзвінки та скайп-зв'язок із близькими та рідними. Діти навчаються в ЗОШ м. Одеса, також створено умови для дистанційного навчання.

Нагадаємо, начальник Відділу регіонального представництва Секретаріату Уповноваженого в південних областях Валентин Михайлов та головний спеціаліст Відділу регіонального представництва Секретаріату Уповноваженого в південних областях Геннадій Грозов побували в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров'я. Під час візиту монітори виявили ряд недоліків, які можуть вплинути на поширення коронавирусной хвороби. 

Поділитися