17 вересня 2020 р. 21:16

В Одеській області з літака розкидали 593 дози вакцини від сказу

В Одеській області з літака розкидали 593 дози вакцини від сказу

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області провело осінню кампанію з пероральної імунізації м’ясоїдних диких тварин проти сказу. 

Як повідомили у пресслужбі управління, імунізацію проводили, розкидуючи корм з вакциною з літаків над лісами, полями і мисливськими угіддями по території всієї області.

Охопили площу 23 тисячі 730 квадратних кілометрів. Всього було задіяно чотири літаки "Ан-2", вони зробили 44 вильоти, під час яких розкидали 593 тисяч доз вакцини.

Блістери з вакциною скидали з літаків протягом восьми днів. Вакцинацію в Одещині проводять з 2018-го року.

Як зазначив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпроспоживслужби в Одеській області Володимир Гіска, з початку року в регіоні зареєстровано 23 випадки сказу тварин, половина з яких з дикої фауни. 

ВІДЕО: Суспільне Одеса. 

Нагадаємо, 9 вересня в Держпродспожислужбі повідомили про початок вакцинації. 

Сказ - дуже небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини. Хвороба характеризується гострим перебігом, важким ураженням центральної нервової системи. За відсутності вчасного лікування закінчується летально.

В лютому випадок сказу в шакала зафіксували співробітники Державної служби з питання безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів в Татарбунарському районі Одеської області.

Нагадаємо також, що в липні минулого року Державна служба з питання безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів повідомила, що зафіксувала 13 випадків сказу домашніх тварин в Одеській області з початку 2019 року.

Поділитися