19 квітня 2020 р. 18:02

В Одеській області лише один випадок: порушення карантину у храмах зафіксували в 12 областях та Києві

В Одеській області лише один випадок: порушення карантину у храмах зафіксували в 12 областях та Києві

Співробітники Національної поліції зафіксували по всій Україні 19 випадків недотримання карантинних обмежень під час Великодніх богослужиннь. 

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко

За його словами, порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області - чотири, у Дніпропетровській та Запорізькій - по два, у місті Києві,  Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях - по одному випадку.

«Участь у богослужіннях взяли майже 130 тисяч громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили  правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж  доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19 культових спорудах на території 13 областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», - повідомив Ігор Клименко. 

Загалом святкові богослужіння проводилися у  13 тисячах 658 храмах в усіх регіонах держави. Публічну безпеку і порядок забезпечували 26 тисяч 500 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної роботи щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень.

Втім у пресслужбі ГУНП в Одеській області стверджують, що правоохоронці, які чергували біля культових споруд регіону, порушень порядку та встановлених вимог карантину не зафіксували. 

Нагадаємо, Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України повідомив про нові випадки захворювання коронавірусною інфекцією.

Поділитися