04 вересня 2020 р. 09:38

В Одесі зафіксовано п'ять нових летальних випадків COVID-19, а Болградський район потрапив до червоної зони

В Одесі зафіксовано п'ять нових летальних випадків COVID-19, а Болградський район потрапив до червоної зони

Кількість летальних випадків COVID-19 в Одеській області зросла до 121, тобто за добу зафіксовано ще п'ять нових випадків: три в Одесі, один в місті Білгороді-Дністровському та один в Біляївському районі.

Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної адміністрації.   

Кількість нових випадків інфікування коронавірусом за добу зросла на 225 та досягла 8 тисяч 39 випадків, а одужали з початку пандемії 2 тисячі 642 особи.

Між тим 3 вересня Кабінет міністрів України оновив епідемічні межі на Одещині. З 7 вересня в містах та районах Одещини почне діяти нове зонування та обмеження адаптивного карантину.

Таке рішення було прийнято на Державній комісії з надзвичайних ситуацій через стрімке поширення коронавірусу.

До червоної зони потрапили міста Ізмаїл та Біляівка, а також увесь Болградський район.

На жаль, через нестійку епідемічну ситуацію в цих місцях буде припинено роботу навчальних закладів: шкіл, дитячих садків та вишів, ТРЦ та громадського транспорту.

До помаранчевої зони потрапило місто Чорноморськ, Біляївський, Ізмаїльський, Овідіопольський та Тарутинський райони.

В цих місцях діяльність закладів харчування та громадського транспорту можлива лише за наповненості не більше 50%.

Припиняються планові госпіталізації. Забороняється робота фітнес-залів. Діє обмеження для масових заходів: 1 людина на 100 квадратних метрів та не більше 220 людей загалом.

До жовтої зони потрапили міста Одеса, Білгород-Дністровський, Теплодар та Южне, Арцизький, Березівський, Іванівський, Кодимський, Лиманський, Савранський та Саратський райони Одеської області;

У цій зоні заборонена діяльність нічних клубів, закладів харчування з 24:00 до 7 ранку.

Також обмежено проведення масових заходів у закладах харчування для понад як 20 осіб.

Обмежено роботу хостелів та установ соціального захисту для людей похилого віку, які знаходяться у зоні ризику.

Нагадаємо, що Одеська обласна державна адміністрація, посилаючись на лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я, повідомила про збільшення кількості летальних випадків COVID-19  в регіоні до 116.

Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зафіксував 1 вересня збільшення летальних випадків COVID-19 в регіоні до 113, тобто першого дня осені зафіксовано два нових летальних випадки. 

31 серпня Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зафіксував збільшення летальних випадків COVID-19 в регіоні до 111. 

30 серпня на території Одеської області за даними лабораторного центру лабораторно COVID-19 підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції в 192 осіб, серед яких дев'ять дітей та вісім медичних працівників.

 29 серпня Одеській обласний лабораторний центр підтвердив 174 нових випадки інфікування коронавірусом COVID-19, а загалом їх з початку пандемії вже зафіксовано 7 тисяч 95.

За добу 28 серпня на території Одеської області, за даними лабораторного центру, лабораторно підтверджено методом ПЛР коронавірус в 172 осіб (діти — 14, медпрацівники —  10). Такі дані оприлюднила Одеська облдержадміністрація.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися