28 грудня 2020 р. 14:25

В Одесі виникають проблеми з відкриттям нової кардіології в 10 лікарні

В Одесі виникають проблеми з відкриттям нової кардіології в 10 лікарні

Перший заступник Одеського міського голови Михайло Кучук вважає, що у муніципалітету можуть виникнути проблеми з відкриттям відремонтованого кардіологічного відділення в міській лікарні №10. 

Про це він повідомив під час оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у відповідь на доповідь керівниці департаменту охорони здоров'я про те, що у відділенні завершили ремонт та завезли обладнання, що дозволить відкрити його в січні наступного року. 

За його словами, проблема в тому, що у відділені відремонтували та планують відкрити перший поверх, але другий і третій ще навіть не починали, тож незрозуміло, як пацієнти, в разі відкриття відділення будуть там лікуватись разом із ремонтом на двох інших поверхах. Окрім того, сходи в усіх відділеннях одні, тож будівельники будуть так чи інакше рухатись вже відремонтованим та працюючим відділенням. 

"Я не знаю, як так вийшло, але вони зробили перший поверх та не хочуть робити інші. Як там будуть лежати хворі, я не розумію. Там одні сходи вгору. Це виходить в нас якась дурість, я не знаю, як це відкривати", - зазначив заступник мера.

Мер Одеси зазначив, що перший поверх планували відвести під діагностування хворих, другий та третій під процедури та палати. 

"А на третьому поверсі у нас навіть кіт не валявся та навіть планування та кошторису немає", - обурився мер. 

В свою чергу, начальник управління капітального будівництва Борис Панов зазначив, що згідно з планами, які обговорювали із головним лікарем, планували для отримання обладнання від держави відремонтувати перший поверх та частково другий, тож так й зробили. 

"В нас було заплановано наступного року вже ремонт інших поверхів", - зазначив Борис Панов. 

В результаті мер доручив провести нараду для вирішення питання. 

"Бо вийде, як у тій розповіді Райкіна про піджак, коли один пришивав рукав інший ще щось і дорікань ні до кого немає, але й піджака теж. Бо вийде, що ми не відремонтували, отримали обладнання, а лікувати там нікого не можемо, бо об'єкт неготовий. Я розумію, що тоді уряд ухвалив рішення і вся Україна поспіхом побігла за обладнанням, але нам треба теж якось думати, як ремонтувати", - зазначив Геннадій Труханов.       

На це підлеглі попросили в нього три дні. 

У відділені планується відкрити нове кардіологічне відділення на 40 ліжок, а також додатково шість ліжок інтенсивної терапії кардіологічного профілю. 

Нагадаємо, Департамент охорони здоров'я Одеської міськради відновив госпіталізацію у міську клінічну лікарню №10 з 3 червня.

У квітні в  Одеській міській лікарні №10 стався спалах коронавірусу - 22 квітня в Одесі зареєстрували перший летальний випадок: помер 57-річний чоловік, у якого діагноз COVID-19 був поставлений вже після смерті. Чоловік надійшов до лікарні №10 з пневмонією 30 березня. 

15 травня Департамент охорони здоров'я Одеської міської ради повідомив, як йдуть справи у міській клінічній лікарні №10, і коли лікувальний заклад зможе приймати хворих

17 травня голова Одеської ОДА Максим Куций повідомив, що помер 47-річний лікар-реаніматолог міської лікарні №10

Поділитися