11 жовтня 2020 р. 18:51

В Одесі, Києві та Маріуполі розгорнуть великі інфекційні госпіталі

В Одесі, Києві та Маріуполі розгорнуть великі інфекційні госпіталі

Президент України Володимир Зеленський розпорядився розпочати підготовку до розгортання в Києві, Одесі, Маріуполі великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Михайло Радуцький

За його словами, закупається все необхідне обладнання для того, щоб нові госпіталі змогли почати роботу за лічені дні.

«Госпіталі плануємо розміщувати в існуючих великих приміщеннях – в Києві це може бути Палац Спорту. Поки що такої необхідності немає, але ми повинні бути повністю готові», - зазначив він.

Окрім того, за його словами, після наради с президентом вирішили тимчасово перевести вищі навчальні заклади на дистанційне навчання.

Окрім того осінні канікули у школах мають розпочатись раніше.

«Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже наступного тижня, до 15 жовтня», - зазначив нардеп. 

Він також зазначив, що у червоних та помаранчевих зонах запроваджуються обмеження роботи закладів громадського харчування – ресторанів, клубів. З 22:00 заклади мають зачинятись.

«Масові «гулянки» у клубах завершились. Це стосується і всіх масових заходів. Дивитись на порушення заборони «крізь пальці» влада більше не збирається», - зазначив він.

Нагадаємо, Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зареєстрував 163 нових випадків COVІD-19 та лише один новий летальний випадок.

 За добу 9 жовтня знову були зафіксовані високі показники захворюванності: виявлено 338 нових інфікованих осіб та 8 летальних випадків, одужало 53 людини. 

Нагадаємо, станом на 9 жовтня на території Одеської області за даними лабораторного центру лабораторно підтверджено новий антирекорд COVID-19 – 403 осіб.

Госпіталізувати пацієнтів з COVID-19 з 8 жовтня почали в міську клінічну лікарню №10, де в окремому корпусі, розгорнули відділення на 75 ліжок, з яких 15 - інтенсивної терапії. Про це повідомили в прес-службі Одеського муніципалітету.

Таким чином, пацієнтів з COVID-19 приймають чотири міські лікарні: інфекційна лікарня, ДКБ №1, МКЛ №10 та дитяча лікарня №3.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися