07 серпня 2020 р. 14:59

В Білгород-Дністровській міськлікарні на два тижні призупинять роботу деяких відділень

В Білгород-Дністровській міськлікарні на два тижні призупинять роботу деяких відділень

Білгород-Дністровська міська рада вирішила на два тижні призупинити діяльність деяких відділень міської багатопрофільної лікарні через погіршення ситуації з захворюваністю COVID-19 в місті. 

Про це повідомила  начальниця відділу охорони здоров’я департаменту соціальної політики та охорони здоров’я Білгород-Дністровської міської ради Тетяна Сибірцева

Ургентну допомогу продовжують надавати травматологічне відділення та стоматологічна клініка, працюють відділення інтенсивної терапії та реанімації, приймальне відділення, дитяче, пологове та інфекційне. Породіль будуть приймати лише після отримання результатів тесту на коронавірус. 

Територія лікарні по вул. Московській закрита та охороняється, потрапити всередину можна лише через центральний вхід, де у відвідувачів перевіряється температура та наявність захисної маски. Також, функціонуватиме поліклініка по вул. Пирогова, але рекомендовано туди звертатися лише за гострих ситуацій. Медогляди найближчі два тижні проводитися не будуть.

За даними міської ради, протягом цього місяця до лікарні звернулися 60 пацієнтів із запаленням легенів (за аналогічний період минулого року - біля 30-ти). Велике занепокоєння викликає й значний відсоток захворюваності серед працівників закладів охорони здоров’я.

Станом на 6 серпня, з початку епідемії на території Білгорода-Дністровського зареєстровано 127 таких випадків. З них, 13 дітей, 33 медичних працівника (26 - з міської лікарні), 7 військовослужбовців тощо. Є 3 смертельні випадки: два мешканця Білгорода-Дністровського, один - з селища Сергіївка.

Нагадаємо, за минулу добу на території Одеської області, за даними лабораторного центру, COVID-19 підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції 155 осіб з них 12 дітей та три медпрацівники.

Таким чином, станом на 7 серпня, зафіксовано вже 3 тисячі 913 підтверджених випадків інфікування коронавірусом. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися