24 червня 2020 р. 13:45

У Балті сталося масове захворювання на COVID-19: загалом по області - 37 нових випадків

У Балті сталося масове захворювання на COVID-19: загалом по області - 37 нових випадків

За інформацією Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України, на ранок 24 червня в Одеській області лабораторно підтвердився 1371 випадок COVID-19, з яких 315 у жителів Одеси.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської міськради.

Протягом останньої доби, 23 червня, у регіоні зареєстровано 37 нових випадків захворювання, з них один - в одесита, 36 - у жителів районів області. Серед нових інфікованих - 12 медпрацівників. Загалом захворіли 796 жінок та 575 чоловіків. 

Лікуються амбулаторно – 916 хворих у тому числі 107 дітей та 216 медиків, шпиталізовані - 455 інфікованих, в тому числі, 18 дітей та 36 медиків.

Найбільше випадків з початку пандемії зареєстровано у Подільському районі - 449, в тому числі, 37 – дітей та 96 медпрацівників. Вісім жителей району померли, з них один медик.

На другому місці - Одеса, де захворіли 315 людей, з яких 24 дитини та 65 медпрацівників. Також в обласному центрі зареєстровано дев'ять летальних випадків.

У Болградському районі зі 133  інфікованих 13 дітей та 20 медиків. У районі зареєстрований один летальний випадок. У Біляївському районі 83 випадки, з яких 13 дітей та сім медиків. Кількість хворих у Балті збільшилася до 61, у тому числі захворіли три дитини та 21 медик, є летальний випадок.

Також, за даними пресслужби Одеської ОДА загалом з початку пандемії хвороби позбулися 699 недужих, в тому числі, 48 дітей та 150 медпрацівників. Вчора летальних випадків у хворих з COVID-19 не реєструвалося, проте загалом зареєстрований 21 летальний випадок.

Продовжують отримувати лікування 780 хворих.

Інфографіка: Одеська міськрада

За інформацією пресслужби Балтської ОТГ, минулох доби на території громади зареєстровано 32 нових випадки COVID-19. 

"На жаль, ситуація з масовим виявленням пацієнтів, які мають симптоми вірусного захворювання або безсимптомний перебіг, має відношення до організованого колективу, де фіксується інфікування серед працівників, в переважній більшості серед медичного персоналу. Керівництвом закладу прийнято рішення про карантинні заходи до персоналу та підопічних. Погоджено масове тестування.

Проводиться епідрозслідування за новими фактами позитивних ПЛР-тестів на COVID-19, та надаються списки контактних осіб для організації медичного супроводу, при потребі організовується амбулаторне лікування або організовується спрямування на стаціонарне лікування. Погоджено масове ПЛР-тестуввання на COVID-19 в закладі", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, за минулий тиждень у регіоні захворіли майже 200 людей. Рівень госпіталізації пацієнтів зріс на 10%.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися