30 квітня 2020 р. 17:27

Спалах захворюваності медиків Подільської ЦРЛ відбувся через халатність адміністрації лікарні, - заступник голови ОДА

Спалах захворюваності медиків Подільської ЦРЛ відбувся через халатність адміністрації лікарні, - заступник голови ОДА

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Віталій Свічинський відзвітував у Facebook про результатами поїздки робочої групи, що мала визначити можливі причини спалаху COVID-19 у місті Подільськ. 

За його словами, спалах захворюваності медиків Подільскої ЦРЛ відбувся через халатність адміністрації лікарні. За даним фактом мають бути проведені слідчі дії правоохоронними органами та встановлене коло винних осіб, які понесуть відповідальність. 

Також результатами роботи комісії стали: зміна роботи блок-постів; у Подільскій міській лікарні повністю зміненили внутрішній маршрут пацієнтів, який дозволить уникнути перехресного інфікування медичних працівників та правильно розмежує пацієнтів, які очикують результатів ПЛР тестів, від людей хворих на коронавірус; спільно з ДСНС переглянули мапу проведення дезінфекції міста. 

Раніше голова Одеської ОДА Максим Куций висловив думку, що міське керівництво, містяни і лікарі в Подільському зневажливо поставилися до загрози COVID-19.

Нагадаємо, кількість інфікованих коронавірусів в Одеській області на ранок 30 квітня склала 277 осіб, за добу зафіксовано 16 нових випадків інфікування.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

 

Поділитися