09 листопада 2020 р. 17:10

Що можна, а що ні: Україну переводять в режим карантину вихідного дня

Що можна, а що ні: Україну переводять в режим карантину вихідного дня

Другий етап реагування на поширення коронавірусу стартував в Україні від 9 листопада 2020 року, відколи уся країна переведена на режим карантину вихідного дня. 

Про це повідомив під час брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко

Так, всі планові операції і госпіталізації в Україні будуть заборонені, а лікарні приймають тільки ургентних хворих і з Covid-19.

Стосовно карантинних вихідних, вони передбачають заборону роботи для: 

  • закладів харчування, крім їжі на винос.
  • будівельних та інших магазинів споживчих товарів.
  • торговельно-розважальних центрів та інших розважальних центрів.
  • спортзалів, фітнес-центрів, басейнів.

З іншого боку, у вихідні не буде заборонятись робота: супермаркетів, продуктових магазинів, аптек, включаючи ветаптеки, громадського транспорту та АЗС, а також прогулянки в парку.

Нагадаємо, за минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 463 осіб.

За минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 371 особи.

Станом на добу 7 листопада, за даними РНБО, на території Одеської області коронавірус підтверджено в 502 осіб. За добу зафіксовано чотири летальні випадки та 460 пацієнтів одужали.

На ранок 6 листопада в Одеській області Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України зареєстрував 27 тисяч 330 випадків COVID-19 з початку пандемії. 

За добу 5 листопада зафіксовано 535 нових випадків інфікування коронавірусом, а також п'ять нових летальних випадків. З початку пандемії в регіоні померли вже 410 осіб. Нові летальні випадки зафіксовані у: Одесі - чотири та в Білгороді-Дністровському - один. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися