28 листопада 2020 р. 15:31

Ще одна лікарня Одеси відтепер приймає хворих на COVID-19

Ще одна лікарня Одеси відтепер приймає хворих на COVID-19

З учорашнього дня, 27 листопада, розпочався прийом пацієнтів з підозрою на COVID-19 у міській лікарні №5 за адресою: вул. Троїцька, 37.

Як повідомляє пресслужба мерії, у відділенні знаходяться 90 ліжок, у числі яких 8 реанімаційних. Відділення забезпечено необхідним медичним обладнанням, проведено розмежування зон для розділення потоків пацієнтів. Лікарня уклала договір з Національною службою здоров'я на надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

За словами директорки міської лікарні №5 Алли Прохорової, лікарня починає працювати поетапно. У палатах розміщуються від двох до чотирьох пацієнтів. Палата інтенсивної терапії стала відділенням інтенсивної терапії та реанімації на вісім ліжок з цілодобовим постом лікаря-анестезіолога.

Наразі у відділенні забезпечено роботу 15 кисневих точок, ще 25 кисневих точок будуть підключені найближчим часом.

Мер Одеси Геннадій Труханов зазначив: «Наразі подавання кисню буде забезпечуватися за рахунок балонів, а вже найближчим часом будуть встановлені кріоциліндри на 175 літрів кожен. Крім того, очікується отримання п'яти двотонних кріоциліндрів, що істотно зменшить навантаження. Один циліндр на 175 літрів замінює 16 балонів».

У приміщеннях на Троїцькій є комп'ютерний томограф, що забезпечить можливість проведення КТ одеситам з підозрою на COVID-19 за кошти міського бюджету.

Нагадаємо, одеський міський голова Геннадій Труханов заявив, що організація додаткових ліжко-місць в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія» утруднена арештом корпусів.

Одеська обласна адміністрація відмовилася від ідеї розміщувати хворих COVID-19 в Одеській обласній школі вищої спортивної майстерності «Олімпієць».

За минулу добу, 27 листопада, в Одеській області зафіксовано 1 тисячу 350 нових випадків захворювання на COVID-19.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися