06 квітня 2020 р. 17:20

Продає дорожче, ніж приватні фірми: "Одесфарм" увійшло до трійки лідерів з постачання масок держзамовникам

Продає дорожче, ніж приватні фірми: "Одесфарм" увійшло до трійки лідерів з постачання масок держзамовникам

Одеське комунальне підприємство «Одесфарм» увійшло до трійки компаній-лідерів з продажу медичних масок, реалізувавши 53 тисячі масок на суму 785 тисяч гривень.

З 16 по 27 березня КП «Одесфарм» продавало маски від 17 до 24,5 гривень за штуку, тобто дорожче ніж приватні фірми, навіть ті, що обійшли КП за кількістю проданих масок, повідомляє «Економічна правда».

Зокрема лідер з продажу ТОВ «Софі-Мед» продало один мільйон медичних масок на суму 14 мільйонів гривень Харківській міській клінічній лікарні № 13. Тобто маски коштували лікарям 14 гривень за штуку. 

На другому місці з сумою у понад один мільйон гривень та кількістю 60 тисяч масок розташувалося ТОВ «Транспортна компанія «Автолайн»». Фірма продавала маски по 17 та 18 грн за штуку.

Четверте місце у списку топ-постачальників масок посідає ФОП Положій Євген Олександрович, який провів одну закупівлю в Prozorro, продавши КП «Харківські теплові мережі» 40 тисяч масок на загальну суму 600 тис. грн, тобто по 15 грн за 1 маску.

Останнє місце в п’ятірці лідерів займає ТОВ «Дімакс ВБК». Товариство продало державним замовникам 21,5 тисяч масок на суму в 366 тис. грн. Медичні маски компанія продавала за ціною по 17 грн за штуку.

У січні 2020 року медичну маску замовники купували в середньому за 0,68-1,5 грн, у лютому – за 0,7-3,2 грн. У березні 2020 року відбувся раптовий стрибок. Постачальники продавали медичні маски в діапазоні 10-25 грн за штуку.

Наприклад, КП «Одесфарм» поставило одну тисячу медичних масок по  24,5 грн Департаменту комунальної власності Одеської міської ради.

Нагадаємо, директор комунального підприємства «Одесфарм» Левон Нікогосян відмовився коментувати публікацію протоколу, складеного на людину з такими ж ім'ям, прізвищем та по батькові, як у нього, поліцейськими за водіння в нетверезому вигляді. На одній з апаратних нарад Одеський міський голова Геннадій Труханов поцікавився: чому маски в мережі аптек «Одесфарм» коштують понад 20 гривень, тоді як їх можна знайти і дешевше, на що Левон Нікогосян відповів, що продає сертифіковані і якісні маски, а також запевнив, що ледь чи не по собівартості. Тоді ж мер доручив розглянути можливість зниження ціни.

Поділитися