28 травня 2020 р. 17:02

Представник омбудсмана виявив порушення карантину в одеському приватному пансіонаті для літніх людей

Представник омбудсмана виявив порушення карантину в одеському приватному пансіонаті для літніх людей

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Яна Кузьміна та провідний спеціаліст відділу регіонального представництва в південних областях Секретаріату Уповноваженого Олександр Малиш провели цільовий моніторинговий візит до приватного пансіонату для літніх людей «Милый Дом», розташований в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі омбудсмана.

Під час візиту члени моніторингової групи з’ясували, що у закладі не реалізуються протиепідемічні заходи. Зокрема, на вході до установи відсутня інформація про карантинні заходи, також немає зволожених дезінфікуючими засобами килимків.

Підопічні не забезпечені засобами індивідуального захисту (маски, рукавички, бахіли), не проводиться дезинфікаційна обробка службових приміщень, кімнат.

Передача від родичів продуктів харчування, ліків, памперсів для дорослих, одягу здійснюється у дворі установи, проте все це не обробляється антисептичними засобами перед застосуванням за призначенням.

Щоденний скринінг температури персоналу, підопічних, відвідувачів не здійснюється (було підтверджено під час спілкування з підопічними та працівниками установи).

Під час візиту отримано скарги підопічних на порушення їхнього права на прогулянки, їм дозволено гуляти лише на невеличкій веранді другого та третього поверхів установи.

Також не забезпечено зв'язок підопічних із зовнішнім світом, зокрема не здійснюються телефонні дзвінки та скайп-зв'язок із близькими особами.

В установі немає плану дій працівників у разі виявлення у підопічних або працівників коронавірусної хвороби. За словами адміністрації, у такому випадку буде викликана швидка допомога.

ВИДЕО: Офіс Омбудсмана України

Нагадаємо, Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» звернулася до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової щодо розпорядження Кабінету Міністрів №291-р «Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Поділитися