08 грудня 2020 р. 17:28

Поступається лише Києву: Одеська область в лідерах за кількістю курсів замісної терапії

Поступається лише Києву: Одеська область в лідерах за кількістю курсів замісної терапії

Одеська область на першому місці серед регіонів України за кількістю діючих на її території курсів замісної підтримувальної терапії, поступаючись за цим показником лише Києву.

Як повідомили у Центрі громадського здоров'я України, загалом на території регіону діють 176 таких курсів, а в Києві - 344. 

На другому місці після Одеської області - Хмельницька, де налічується 156 курсів, а на третьому - Кіровоградська (112 курсів). 

В Україні доступні 1 тисяча 794 курси замісної підтримувальної терапії. Ця програма спрямована на підтримку людей, що живуть із наркозалежністю, і мають психічні та поведінкові розлади внаслідок уживання опіоїдів. Наразі в Україні це єдиний метод лікування, що має доказову базу та показує свою ефективність.

В Україні 241 заклад охорони здоров’я впроваджують програми ЗПТ. Лікування в рамках програми є повністю безкоштовним для пацієнта.

Нагадаємо, за минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 1 тисячі 43 осіб

Поділитися