20 листопада 2020 р. 18:28

Поліція Одещини організує 200 мобільних груп для пошуку порушників карантину вихідного дня

Поліція Одещини організує 200 мобільних груп для пошуку порушників карантину вихідного дня

Впродовж вихідних контролювати дотримання громадянами карантинних вимог на Одещині буде майже 200 мобільних груп правоохоронців.

Про це повідомив керівник поліції регіону Олег Бех під час брифінгу, який відбувся сьогодні, 20 листопада, в обласній державній адміністрації.

Начальник ГУНП в Одеській області нагадав про постанову Кабінету Міністрів України № 1100 від 11 листопада 2020 року, якою до вже діючих обмежень додатково запроваджено так званий «карантин вихідного дня». Відповідно до неї, в період з 00.00 години суботи до 00.00 години понеділка забороняється діяльність кінотеатрів, театрів, музеїв, дискотек, розважальних закладів (нічних клубів), торговельно-розважальних центрів, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдальнь, кафетеріїв, буфетів), закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів), суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів тощо.

За словами Олега Беха, протягом минулих вихідних поліцейські вже склали 221 протокол за ст.44-3 КУпАП. Загалом же з початку введення обмежень за порушення карантину було складено більше чотирьох тисяч протоколів. На теперішній час судами прийняті рішення про стягнення з правопорушників штрафів на загальну суму понад два мільйони гривень.

Нагадаємо, народні депутати України не підтримали проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину вихідного дня, який запровадив уряд минулого тижня для боротьби з епідемією. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і знаходиться на самоізоляції вдома. Очільник МОЗ продовжує працювати дистанційно, зокрема проводити щоденні брифінги.

Підприємці Київського ринку Одеси 14 листопада влаштували акцію протесту через карантин вихідного дня та перекрили вулицю Грушко у мікрорайоні Таїрово. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися