24 листопада 2020 р. 09:34

Поліцейські Одещини склали 377 протоколів на порушників карантину вихідного дня

Поліцейські Одещини склали 377 протоколів на порушників карантину вихідного дня

До адміністративної відповідальності були притягнуті представники торговельних та фінансових установ, кафе, автомийок тощо, які проігнорували встановлені урядом обмеження щодо так званого «карантину вихідного дня», а також громадяни, які порушили масковий режим у громадських будівлях та транспорті. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управлення Національної поліції в Одеській області. 

Дотримання суб’єктами господарювання та населенням протиепідемічних заходів контролювали мобільні групи у складі представників Головного управління Нацполіції в Одеській області та його територіальних підрозділів, Управління патрульної поліції, Національної гвардії України та працівників Держспоживслужби. Під час роботи з громадянами основну увагу правоохоронці приділяли превентивній складовій. Людям роз’яснювали необхідність дотримання маскового режиму, важливість виконання карантинних вимог для запобігання епідемії та попереджали про відповідальність за їх свідоме ігнорування.

Наразі робота у цьому напрямку триває. Поліцейські закликають громадян відповідально поставитися до встановлених обмежень та не наражати на небезпеку захворювання себе й оточуючих.

Частина 1 статті 44-3 КУпАП за порушення правил щодо карантину людей для посадових осіб передбачений штраф від 34-х до 170 тисяч гривень. А згідно з частиною 2 цієї ж статті перебування в громадських будинках, спорудах чи громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту (респіраторів або масок) тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 170 до 255 гривень.

Нагадаємо, голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що від 21 листопада, в Україні діють нові санкції за порушення карантину, проте поліція працюватиме на профілактику. 

Впродовж вихідних контролювати дотримання громадянами карантинних вимог на Одещині буде майже 200 мобільних груп правоохоронців.

Раніше народні депутати України не підтримали проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину вихідного дня, який запровадив уряд минулого тижня для боротьби з епідемією. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і знаходиться на самоізоляції вдома. Очільник МОЗ продовжує працювати дистанційно, зокрема проводити щоденні брифінги.

Підприємці Київського ринку Одеси 14 листопада влаштували акцію протесту через карантин вихідного дня та перекрили вулицю Грушко у мікрорайоні Таїрово. 

Поділитися