21 квітня 2020 р. 15:17

Подільську лікарню закрили на два тижні: 37 медиків та 25 пацієнтів не випустять з території

Подільську лікарню закрили на два тижні: 37 медиків та 25 пацієнтів не випустять з території

У Подільський міській лікарні сталося внутрішньолікарняне інфікування коронавірусом, через що медзаклад закрили на два тижні.

Про це сьогодні, 21 квітня, на брифінгу заявив виконуючий обов'язки директора ДУ "Одеський лабораторний центр МОЗ України", головний санітарний лікар Одещини Віталій Гончаров.

За його словами, у лікарні коронавірусну інфекцію виявили у восьми медиків. Загалом у Подільську зареєстровано 37 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19. На даний час проводиться епідеміологічне розслідування, під час якого будуть з'ясовані причини масового інфікування медперсоналу лікарні.

Всім медпрацівникам, які працювали у лікарні, зробили ПЛР-тести, очікуються їхні результати. Загалом у лікарні на даний час перебувають 37 медиків, з яких семеро - старше 60 років, проте вони відмовилися залишати роботу. 

Крім медиків, за словами директорки департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталії Одарій-Захар'євої, у лікарні перебувають 25 пацієнтів, серед яких є діти та породіллі.

На даний час до лікарні не приймають ніяких хворих. 

Всі медики та пацієнти, а також породіллі, які перебувають у лікарні, будуть забезпечені харчуванням.

Крім того, відзавтра Нацгвардія бере під охорону Подільську лікарню. Зараз нацгвардійці охороняють три медзаклади та санаторій, у якому проходять обсервацію українці, які повернулися з-за кордону.

На даний час навколо Подільська встановлені три блокпости, поліцейські збираються встановити ще два. У місто не запускатимуть транзитний транспорт, до того ж люди, які намагатимуться потрапити до Подільська, мають довести причини свого перебування, наприклад, такою причиною може бути робота.

Нагадаємо, станом на ранок 21 квітня в Одеській області зареєстровано 146 хворих на коронавірусну інфекцію. Загалом одужало три людини - двоє дітей в Ізмаїлі, пацієнтка з Саратського району та одесит.

Також в області зафіксовано два летальних випадки - обидва у Подільську. Одним із померлих став 60-річний сімейний лікар. Він помер у кареті "швидкої допомоги" під час транспортування його з лікарні Подільська до Одеси.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися