30 травня 2020 р. 10:45

Плюс п'ять нових хворих за добу та 30, що одужали: на Одещині коронавірус поступово відступає

Плюс п'ять нових хворих за добу та 30, що одужали: на Одещині коронавірус поступово відступає

За добу від коронавірусної інфекції в Одеській області одужали 30 жителів регіону, що є найбільшою кількістю за весь час спостережень.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник Одеської ОДА Максим Куций.

"Важливо зазначити, що 25 одужавших пацієнтів за минулу добу — з Подільського району, де нам вдалося зупинити стрімке поширення хвороби. Станом на сьогодні в районі зафіксовано 413 підтверджених випадків. З них 89 осіб вже одужали", - розповів голова облдержадміністрації.

Також, за його словами, позитивна динаміка спостерігається й в Одесі. В обласному центрі з 213 пацієнтів одужали вже 74 особи.

Кількість вилікованих пацієнтів загалом по області складає вже 218 осіб, з них 14 дітей та 54 медпрацівники.

У той же час за минулу добу кількість нових випадків коронавірусу в області дорівнює п'яти, зазначимо, що у попередню добу було лабораторно підтверджено 17 випадків.

Таким чином, загалом з початку пандемії в Одеській області на коронавірусну інфекцію захворіли 883 людини. 

Як повідомили в Одеській ОДА, на амбулаторне лікування було призначено 610 пацієнтам, з яких 73 дитини та 162 медпрацівника, а до стаціонарів загалом шпиталізували 273 недужих, у тому числі 10 дітей та 28 медпрацівників.

Найбільше випадків підтверджено у Подільському районі - 433, також тут зареєстровано сім летальних випадків. В Одесі коронавірусну хворобу виявили у 213 людей, семеро з яких померли. На третьому місці за кількістю виявлених випадків - Біляївський район - 72 хворих. 

Нагадаємо, в Одеській області планують проводити ІФА-тестування на наявність антитіл до коронавірусу. Цей метод дозволить виявити людей, які перехворіли COVID-19 безсимптомно.

Також нагадаємо, що з 1 червня в регіоні знімаються деякі обмеження карантину. Так, діти, батьки яких офіційно працюють, зможуть відвідувати дитячі садки, а "Укрзалізниця" запускає приміські та міжобласні поїзди.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися