29 квітня 2020 р. 13:59

Оптимістичний - 395, а песимістичний 493: прогноз захворюваності на COVID-19 від YouControl до 5 травня

Оптимістичний - 395, а песимістичний 493: прогноз захворюваності на COVID-19 від YouControl до 5 травня

Аналітики YouControl розробили додатковий інструмент до своєї карти забезпечення лікарень першої хвилі в боротьбі з коронавірусом - прогноз захворюваності, забезпечення лікарень та додали дані про лікарів, котрі захворіли на COVID-19. 

В оновленні інтерактивної карти медичного забезпечення можна побачити тижневий прогноз захворюваності коронавірусною інфекцією за областями України. Спеціалісти YouControl створили алгоритм, який вибудовує графіки потенційного поширення захворювань у кожному регіоні України. Для наочності взяті сценарії поширення COVID-19 в трьох регіонах Італії — Ломбардії, Тоскані та Сицилії. Починається відлік після п’яти підтверджених випадків коронавірусної інфекції на 100 тисяч населення. Сценарій Тоскани — це усереднений варіант поширення захворювання, сценарій Сицилії — найспокійніший, а Ломбардії — найбільш песимістичний. Розрахунок прогнозованої кількості хворих в Україні базується на щоденній статистиці МОЗ. 

Що стосується Одещини, то до 5 травня алгоритм прогнозує зростання кількості підтверджених випадків до 444. Але є варіанти як оптимістичний, при якому кількість випадків - 395, так і песимістичний - 493 підтверджених випадків.      

Нагадаємо, станом на 9:30 29 квітня ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» підтвердив діагноз ще у 13 осіб. Таким чином загальна кількість підтверджених випадків — 261.

Нагадаємо також, що 9 квітня сервіс YouControl разом із представниками держструктур та громадських організацій презентував інтерактивну карту, котра показує рівень забезпечення лікарень та динаміку поширення коронавірусної хвороби (COVID-19). 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися