04 грудня 2020 р. 13:29

Нацгвардія охороняє одеську лікарню, а мерія просить журналістів туди не їздити

Нацгвардія охороняє одеську лікарню, а мерія просить журналістів туди не їздити

Одеський муніципалітет звернувся до представників засобів масової інформації з проханням перестати їздити до лікарні №5 по коментарі щодо ситуації з померлими пацієнтами. 

Натомість пресслужба муніципалітету опублікувала відеокоментар про ситуацію в закладі.

Заступниця директора з медичної частини міської лікарні №5 Людмила Бірюкова пояснила, що ситуація в лікарні дуже складна через те, що за добу надходить до 50 пацієнтів. 

«Персонал панікує, пацієнти панікують. Я не можу сказати, що персонала вистачає бо усі живі люди. Відділення почало працювати 28 числа і навантаження скажене. Пацієнти помирають, і не завжди персонал встигає вивезти тож так, були випадки коли мертві лежали в коридорах. Щодо нацгвардії, то вона потрібна бо родичі пацієнтів прориваються до "червоної зони" і охорона не завжди взмозі їх зупинити, а в нас потім конфлікти», - пояснила вона. 

ВІДЕО: Одеській муніципалітет.

Між тим за даними ТСН наразі лікарню боронить Національна гвардія України через те, що родичі пацієнтів массово почали навідувати медичний заклад. 

ВІДЕО: ТСН

Напередодні в мережу потрапили приголомшливі фото, де зображені тіла померлих пацієнтів, які лежать в одній палаті з живими. Їх оприлюднили волонтери, до яких постійно звертаються по допомогу родичі пацієнтів. Кажуть, що люди помирають просто у загальних палатах через нестачу кисню, а ще через брак лікарів. А тіла мертвих нікому забирати, бо не вистачає санітарів. Медики звернулися по допомогу до нацгвардійців, лікарню взяли під охорону. 

Втім, в Одеській міській раді назвали цю інформацію «фейком». 

«В нас працюють морги, так, вони значно заповнені, але «Автобаза санітарного транспорту» в силі вивезти тіло. В цьому немає проблем. Якщо і був якийсь момент, коли тіло не встигли забрати, прошу вибачення», - заявила посадовиця.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов також відреагував на ситуацію.

«Я розмовляв з головним лікарем Аллою Миколаївною. Це №5 лікарня Одеси. Той корпус, з якого були ці світлини, він почав працювати з хворими на коронавірус тільки в п'ятницю о 16:00. Одразу близько 120 хворих до них поступило за вихідні. Шестеро людей померло в цій лікарні і вони на якийсь час затримались, але це не було так «постійно», як про це розповідають», – цитує Степанова «Еспресо». 

ВІДЕО: «Еспресо».

Нагадаємо, за минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 1 тисячі 188 осіб. 

Одеська область знов посіла третє місце за кількістю нових випадків COVID-19 лабораторно підтверджених за добу 2 грудня, поступившись Києву та Запорізькій області.

Раніше на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 1 тисячі 121 особи.

Одеська область знов посіла друге місце за кількістю нових випадків COVID-19 лабораторно підтверджених за добу 30 листопада, поступившись Києву.

Одеська область посіла третє місце за кількістю нових випадків COVID-19 лабораторно підтверджених за добу 29 листопада, поступившись Києву та Дніпропетровській області. 

Одеська область посіла друге місце за кількістю нових випадків COVID-19 лабораторно підтверджених за добу 28 листопада, поступившись лише Києву.

За добу 27 листопада в Одеській області зафіксовано 1 тисячу 350 нових випадків захворювання на COVID-19.  

За добу 25 листопада на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 793 осіб. Нагадаємо, за добу 26 листопада на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 965 осіб.

За добу 24 листопада на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 967 осіб.

За добу 23 листопада на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджений методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 861 особи.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

 

Поділитися