27 листопада 2020 р. 15:22

Одеському припортовому заводу дозволили виробляти медичний кисень

Одеському припортовому заводу дозволили виробляти медичний кисень

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками повідомила, що видала ліцензію Одеському припортовому заводу на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів (промислового) кисню рідкого медичного.

Про це повідомили у прессцентрі служби. 

«Одеський припортовий завод отримав ліцензію на медичні препарати. Через кілька днів - на кисень і тепер у нас в області є свій власний виробник кисню! Це був довгий і важкий шлях майже в два місяці. Але мета досягнута. Спасибі всім, хто причетний був до цього процесу», - написала в Facebook волонтерка Катерина Ножевнікова.

Таким чином, зовсім скоро підприємство зможе щодня поставляти в медустанови регіону близько шести тонн кисню.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд наклав 7 тисяч 357 грн грошового стягнення на колишнього першого заступника директора ПАТ «Одеський припортовий завод» Миколу Щурікова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура разом із першим заступником голові правління НАК «Нафтогаз України» Сергієм Переломою обвинувачують у розтраті понад 205 мільйонів гривень.

Нагадаємо також, що  за добу 26 листопада на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 965 осіб. З початку пандемії в регіоні зареєстровано 41 тисяча 417 випадки інфікування, серед них 2 тисячі 317 - діти. Померло загалом 547 осіб. За добу - 12 пацієнтів. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися