28 червня 2020 р. 10:26

Одеська область увійшла в п'ятірку порушників карантину

Одеська область увійшла в п'ятірку порушників карантину

За інформацією Національної поліції України найбільше порушень виявлено у Вінницькій, Львівській, Одеській, Тернопільській областях та Києві.

Всього під час відпрацювання, до якого залучено 640 рейдових груп, правоохоронці протягом двох діб перевірили понад 6 200 закладів.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, поліцейські проводять перевірки суб'єктів господарювання щодо дотримання ними встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину.

Відтак правоохоронці перевірили майже 3 500 закладів торгівлі, 2 000 закладів харчування, 850 нічних клубів та розважальних закладів.

За результатами перевірок поліцейські склали  355 адміністративних протоколів відповідно до ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. З них 28 – на директорів  розважальних закладів, 100 - керівників закладів громадського харчування та 227 – на директорів закладів торгівлі.

Всього із початку введення карантину поліцейські склали 14 569 адміністративних протоколів та розпочали 176 кримінальних проваджень.

Санкція ст. 44-3 КУпАП передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поділитися